Svet

Pravi Supermen se goloruk popeo uz zgradu i spasao dete koje je visilo sa 8. sprata (VIDEO)

Foto: Screenshot / Twitter/ Brayan Fich

Pravi superheroji ne dolaze sa filmskog platna, već su svuda oko nas. To su zapravo obični ljudi koji u opasnim situacijama ne mare da rizikuju sopstveni život, kako bi pomogli onima u nevolji.

Najnoviji primer nam dolazi iz dalekog Kazahstana, gde su herojstvo i lična požrtvovanost jednog 37-godišnjaka postali pravi hit na društvenim mrežama, toliki da je čak dobio nadimak “Supermen”.

Bez ikakvog razmišljanja izašao kroz prozor na osmom spratu da bi pomogao devojčici

Naime, Sabit Šontakbajev je bez ikakvih pomoćnih sredstava izašao kroz prozor, koji se otvarao na kant prema spolja i spasao sigurnog pada i smrti devojčicu staru tri godine.

Jednominutni snimak od koga se znoje dlanovi i podilazi jeza, nastao je u glavnom gradu Kazahstana, Nur Sultanu. Na njemu se vidi trogodišnja devojčica koja visi sa osmog sprata, držeći se rukicama za okvir otvorenog prozora.

Videvši šta se dešava, Sabit nije razmišljao šta mu je činiti, već je momentalno krenuo u akciju spasavanja, koja uopšte nije bila laka.

Dok je nekoliko muškaraca podupiralo prozor, Sabit je izašao kroz njega, držeći se jednom rukom za gornji okvir, dok se nogama oslanjao samo na milimetarske ivice spoljnog okna.

U jednom trenutku, on je zgrabio devojčicu za nogu i povukao je ka sebi, dočekavši je na koleno i drugu ruku sa kojom se čvrsto držao za prozor, dok je drugom obuhvatio prestravljeno dete oko struka. Akcija spašavanja je, na sreću roditelja, okupljenih građana, ali i Sabita, uspešno okončana.

Spasio dete, pa otišao na posao

U razgovoru za kazahstanske medije, “Supermen” iz Kazahstana je otkrio da u glavnom gradu ove države boravi tek dve nedelje, da radi kao građevinac, kao i da živi nekoliko zgrada pored, na osmom spratu.

Prema njegovim rečima, sve se dešavalo ujutru oko 10 sati, kada je krenuo na posao.

– Videlo sam dete kako visi gore. Mislio sam samo da ga spasim. Odmah sam se popeo na sedmi sprat, izašao kroz prozor i uhvatio dete. Dete sam ostavio kod komšinice na sedmom spratu i požurio da stignem na posao – rekao je on, a prenosi Blic.

Za paniku i strah, nije bilo vremena, najvažnije je bilo da se spasi dete.

– Mislio sam da visi oko 10-15 minuta – rekao je spasilac.

Radi na građevini da bi prehranio četvoro dece

Sabit je ranije radio u vojsci po ugovoru. Radio je i u železničkoj industriji. Sada traži posao u Nur-Sultanu.

– Radio sam pri vojsci . Od 2017. do 2019. godine sam radio u Kizilordi po ugovoru, u graničnim trupama. Pre toga sam bio radnik u automobilskoj industriji. Došao sam u prestonicu u potrazi za poslom na građevini. da izdržavam svoju decu – rekao je Šontakbajev za Sputnjik Kazahstan.

Naime, Sabit ima četvoro dece i sva deca žive sa majkom u Kizilordi, dok on u Nur Sultanu zarađuje za život.

– Ovde sam 15-ak dana. Sada radim u građevinarstvu. Nemam stalan posao – rekao je Sabit.

Izvor: Blic

Spasio jastreba koji je bez svesti ležao pored puta, pa 4 sata nije smeo da uđe u auto

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

347 Shares
347 Shares
Share via
Copy link