Magazin

Srpski fudbaler sjajnim gestom pokazao šta znači solidarnost sa komšilukom

U teškim vremenima kada je na solidarnost na ispitu, srpski fudbaler Lazar Marković svojim gestom oduševio je Srbiju. Pomoć je u ovom trenutku najpotrebnija onima koji su najugroženiji, a u epidemiji koronavirusa to su pre svega naši stariji sugrađani, kojima je uostalom i zabranjeno da izlaze iz kuća kako se ne bi izlagali bespotrebnom riziku.

Pa je tako i poznati muzičar Nikola Rokvić sa prijateljima na društvenim mrežama pokrenuo i akciju kojom će oni mlađi i otporniji na korona virus pomoći starijim komšijama u blokovima 44, 45, 70, 61, 62, 63, 64 i naselju Dr Ivana Ribara tako što će im ići u nabavku ili šetati ljubimce.

A nekoliko sati kasnije podelio i informaciju da se kampanji priključio i fudbaler Partizana Lazar Marković, piše Mozzart.

Popularni Markec je naime u ulazu u svoju zgradu okačio poruku na kojoj je napisao: “Drage komšije, ukoliko vam je potrebna bilo kakva pomoć, obratite se na stan broj 10, Marković“.

Okačio je i broj telefona da pozove kome treba i zaslužio jedno veliko BRAVO, kao i svi drugi mladi ljudi koji će se ovih dana ponuditi starijima da pomognu.

A ne sumnjamo da će ih biti sve više i više jer je to i jedini ispravan put.

Kako bilo, aplauz i za Rokvića i za Markovića i za celo društvo iz blokova. Neka posluže za primer i drugima.

Ne bi bilo prvi put da kao narod iz sebe izvučemo ono najbolje baš kad je najteže.

Ovo su lica heroja i prava slika borbe sa korona virusom (VIDEO)

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
433 Shares
433 Shares
Share via
Copy link