Magazin

Ovo su lica heroja i prava slika borbe sa korona virusom (VIDEO)

Udruženje italijanskih lekara objavilo je dramatičan video snimak, u kojem poziva Italijane da ostanu u kućama. U isto vreme, on za cilj ima da podigne svest ljudi sa kakvim se izazovima i rizicima suočavaju zdravstveni radnici u toj zemlji.

„Nema više vremena. Nema više kreveta, nedostaju zaštitne maske i odela, u konstantnoj smo opasnosti, znamo da svaki dan rizikujemo da budemo zaraženi i unesemo virus i u svoje domove. Nemamo vremena ni za suze, osim na kraju dugih iscrpljujućih smena. Gledamo smrt kojoj je uskraćeno i da bude obeležena dostojanstveno. Malo nas je i iscrpljeni smo“, navodi se u tom videu.

Snimak je načinjen od fotografija lekara i medicinskog osoblja koje su objavljivali na društvenim mrežama, sa podlivima na licu od dugog nošenja zaštitnih maski i naočara, prenosi N1.

„Obilazimo građane po kućama kao vojnici na frontu, bez zaštite… Ako ne zaustavimo ovu lavinu, platićemo skupu cenu: pad čitavog zdravstvenog sistema i svega za šta ima smisla živeti. Potrebne su nam bolnice, ljudstvo, odmah, sad, ne sutra. Potrebni ste nam i vi dragi sugrađani. Zatvorite se u kuće. Svaki izlazak otvara vrata virusu. Ne smemo to da dozvolimo, nemamo više vremena“.

Italija je najpogođenija zemlja epidemijom koronavirusa posle Kine. U toj zemlji obolelo je više od 20.000 ljudi, i skoro je dve hiljade preminulih.

 

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
1K Share
1K Share
Share via
Copy link