Magazin Srbija

Laborant iz Sopota tukao dečaka od 2 i po godine i vređao majku, jer je hteo po svaku cenu da mu izvadi krv

Tanja Simić (30) iz Sopota i njen dvoipogodišnji sin I. S. doživeli su traumatično iskustvo u Domu zdravlja Sopot, kada je na njih nasrnuo laborant – dete je vukao, grubo cimao i udarao po nogama, a majku brutalno vređao i psovao.

Sve to u nameri da uznemirenom i uplašenom dečaku po svaku cenu izvadi krv za analizu

To za „Blic“ tvrdi majka, koja je ceo slučaj odmah prijavila direktoru doma zdravlja. Majka kaže da je o celom slučaju obavestila i policiju.

Sve se dogodilo u ponedeljak, 1. februara, u osam sati ujutru. Majka je odvela dete u dom zdravlja jer se nije osećalo dobro preko vikenda.

Lekar ih je uputio da u laboratoriji urade, između ostalog, i analizi krvi. Tu počinje čitava drama.

– Dete je selo u stolicu i pri prvom ubodu počelo je da plače i da se opire.

Na to se medicinska sestra odmakla od njega i krenula da se zgražava na njegovo ponašnje i govori da je dete šutira – prepričava majka kako je sve počelo.

„Pomeri se, ja ću da ga prevaspitam“

Tada na scenu stupa laborant S. K.

– „Pomeri se, ja ću da ga prevaspitam“, rekao je, a zatim nastavio da nas vređa, i mene i moje dete – navodi šokirana Tanja Simić.

Iako se uplašeni mališa i dalje opirao, kako tvrdi Simićeva, uporni laborant je nastavio da ga steže za ruku i udara po nogicama.

Majka prepričava da je S. K. potpuno ignorisao dečakove jecaje i kao i nju koja je u šoku uporno pokušavala da otrgne dete iz njegovih ruku.

dete

A onda kreću psovke i uvrede

– „J***m li ti majku nevaspitanu“, vikao je mom detetu dok sam ja u neverici i nemoćna gledala šta se dešava – kaže majka i tvrdi da su se samo nizale psovke i uvrede: „Prekini, zaveži!“, „Nevaspitana stoko“…

Kako priča dalje, nije znala kako da reaguje, nije mogla da veruje da se to zaista događa: „Ja sam bila u šoku, prebledela sam, nisam znala šta da kažem, zanemela sam… Dete sam pokušavala da smirim i da mu uzmem rukicu od njega, jer laborant nije hteo da ga pusti“.

Tu scenu prekinula je dečakova baka koja je čekala u hodniku i pošto je čula viku i plakanje ušla je da vidi šta se dešava.

Kako kaže Simićeva, tek tada je pustio dečakovu ruku, i pustio ih da napuste ordinaciju.

Dečak sav bio umazan krvlju

Tek tada majka je primetila da je mališa umazan krvlju po licu i da mu je pukla usna, ali nije sigurna kako je do te povrede došlo jer joj je, kako kaže, dete bilo okrenuto leđima.

Pri napuštanju ordinacije, napomenula je laborantu da će ga prijaviti, na šta joj je on samo odgovorio rečnikom uvreda i psovki.

Nakon što se dete smirilo i posle prvog šoka, slučaj je odmah prijavila u pisanoj formi načelniku Domu zdravlja, a zatim i policiji.

Dirketor doma zdravlja: Ispitujemo slučaj

Direktor Doma zdravlja Sopot Bogdan Koroman rekao je da je „slučaj uzet u razmatranje“ i da će „postupiti po pravnoj regulativi“.

– Video sam prijavu, odmah nakon toga kontaktorao sam majku i izrazio duboko izvinjenje u ime našeg Doma zdravlja.

Zaista mi je žao da je porodica doživela ovakvu neprijatnost, ali mi moramo da ispoštujemo proceduru i na osnovu toga donesemo odluku i mere sankcionisanja“, izjavio za „Blic“ dr Korman.

On kaže da se po proceduri sada čeka i pisana izjava prijavljenog laboranta na koju on ima pravo 48 sati da je dostavi. Kako je nakon incidenta bio opravdano odsutan s posla zbog ličnih razloga, ta izjava se očekuje danas.

Komisija za unutrašnju kontrolu ovog doma zdravlja zasedaće sutra, pa će nakon njihovih predloga konačnu odluku o celom slučaju doneti upravo direktor Bogdan Korman.

Tanja Simić obratila se redakciji Blica i, kako kaže, zbog drugih majki i dece, da se na njih više obrati pažnja u budućnosti i da se zaštite.

– Tome treba da se stane na put. Da li je moje dete od dve ipo godine trebalo da doživi fras na ovaj način.

Ni krivo ni dužno preživljava traume za ceo zivot i strah od doktora – kaže majka.

Nasilje na porođaju: “Mrzim kad dođu debele krave da se otele!”

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

225 Shares
225 Shares
Share via
Copy link