Film Vesti

Kventin Tarantino radi na svom poslednjem filmu: “Redatelji ne postaju bolji s godinama”

tarantino

Legendarni režiser Kventin Tarantino po svemu sudeći priprema svoj poslednji film. Prema scenariju koji je sam napisao, film “The Movie Critic” će početi režirati na jesen tekuće godine.

Detalji se još uvek ne iznose u javnost, ali se šuška da će priča s glavnom junakinjom biti smeštena u sedamdesete godine prošlog veka. Nagađa se da će reč biti o Paulin Kel, jednoj od najuticajnijih i najvažnijih filmskih kritičarki svih vremena, koja je preminula 2001. godine i koju Tarantino otvoreno ceni.

Tarantino je često naglašavao kako misli da u sebi ima energije i kondicije za deset celovečernjih filmova te kako se želi penzionisati od režiranja filmova pre nego što napuni 60 godina, što se nije dogodilo jer ih je napunio nekidan, tačnije 27. marka, ali koja godina gore-dole ipak ne radi razliku.

“The Movie Critic” bi mu tako bio poslednji film, deseti, osim ako ne smatrate da su dva dela “Kill Bill” ipak dva različita filma.

– Želim prestati u određenom trenutku. Redatelji ne postaju bolji s godinama. Obično su im najgori filmovi u filmografiji ona poslednja četiri. A jedan loš film sje*e tri dobra. Ne želim u svojoj filmografiji imati taj jedan film koji će ljudi gledati s podsmehom – još je 2012. godine u razgovoru za Playboy objasnio razloge svojih planova.

Izvor: Klubikon

Filmske preporuke Kventina Tarantina

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

22 Shares
Share via
Copy link