Film

Proglašen zvanično najbolji film svih vremena

U anketi „Watch and listen“ magazina našla su se brojna filma ostvaranje, od klasika do filmova današanjica. Publika je dobila priliku da glasa i odluči koji je najbolji film ikada. Titulu je odeno kultni film „Kill Bill“ Kventina Tarantina koji je proslavio 15. rođendan i zvanično je proglašen za „najbolji film svih vremena“.

„Kill Bill“ je upravo proglašen za najbolji film svih vremena u anketi „Watch and listen“ magazina – bolji čak i od „Građanina Kejna“.

Ako i ima nekog ko ne zna o čemu se radi – „Kill Bill“ je kung-fu, samurajska, vestern priča o plaćenom ubici Crnoj Mambi, koja odlučuje da prestane da se bavi svojim poslom.

Ona započinje miran porodični život u Teksasu, ali njenom šefu Bilu se to ne dopada… U sledećem momentu budi se iz kome nakon što su joj Bil i ubice pucale u glavu na venčanju i kreće u osvetnički pohod…

I kreće brza i luda priča puna nasilnih scena, bizarnih momenata i neobičnih obrta.

No, evo i nekih zanimljivosti zbog kojih će i fanovi poželeti ponovo da ga odgledaju.

kill-bill

Kada O-Ren preti mladi u prvom delu govoreći joj „Nadam se da imaš snage – nećeš izdržati ni pet minuta“, ona joj odseca skalp za 4 minuta i 59 sekundi!

„Kill Bill“ je prvi film Kventina Tarantina u kojem se čuveno „fuck“ izgovara manje od sto puta. Bezobrazluk u ovom filmu je sveden tek na 17 psovki!

Kventin Tarantino nije odmah pikirao Dejvida Karadina za ulogu Bila – pre njega je želeo Kevina Kostnera, potom Džeka Nikolsona, Kurta Rasela, Mikija Rurka, Berta Rejnoldsa i Vorena Bitija, koji je na kraju rekao „ne razumem o čemu se radi u filmu“.

Kada Tarantino želi da snimi scenu u bordelu, on unajmi prave prostitutke.

Kada se Mlada nalazi s Estebanom u bordelu, ne nalazi se u filmskom studiju uređenom da liči na bordel… nalazi se u pravom bordelu u Meksiku, gde se u kadru mogu videti prave radnice.

„Kill Bill“ je zamišljen kao četvorosatni film – ipak, kada je Tarantino shvatio da ima previše scena koje želi da snimi, i da neće sve ni stati u ta epska četiri sata, odlučio je da objavi film iz dva dela.

Neki od najluđih zahteva glumaca koje su reditelji ispunili

Izvor: Noizz

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

73 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap