Putovanja Top 10

11 najlepših kupališta Srbije kao spas od tropskih vrućina

Borsko jezero

borsko-jezero-printscreen

Borsko jezero se nalazi u podnožju planine Crni Vrh, udaljeno 17 km od Bora. Nastalo je od planinskih jezera čiji je dalji tok zarobljen branom. Njegova nadmorska visina je 438 metara, a površina jezerske vode zauzima prostor od 30 hektara.

Ovo je omiljeno mesto većine Borana za vreme vrelih letnjih dana. Plaža je lepo uređena, a tu se nalaze i pešačke staze, sportski tereni kao i razni rekviziti za sportove na vodi. Na plavoj površini jezera se ogleda sva njegova okolna lepota. Zbog toga ovo kupalište predstavlja pravi biser Istočne Srbije.

Banja Vrujci

banja-vrujci-printscreen

Banja Vrujci se nalazi nedaleko od Valjeva u opštini Mionica. Ova banja je još uvek u svom razvoju. U mestu se nalaze stari bazeni blizu hotela, sa izvorskom vodom i kanalima sa lekovitom vodom. Novi bazeni su nedaleko od centra banje. Novi kompleks čini pet bazena koji se prostiru na površini od 1,5 hektar.

U letnjem periodu banju Vrujci poseti veliki broj turista. Mazanje lekovitim blatom je od velikog značaja za ljude koji imaju probleme sa reumom. Blato nije preporučljivo za one koji imaju problema sa srcem.

Kampleks bazena u Vrujcima ima sve ono što je neophodno za ugodno proveden letnji dan. Tu su kafić, kiosk sa hranom i frižideri sa sladoledima. Vrujci su jedina banja u Srbiji koja je uvela masaže voćem, tako da ovde možete da uživate u relaks masažama tela malinom, lubenicom ili šljivom.

Ulaz na bazen se plaća 300 dinara za odrasle i 200 za decu, dok je iznajmljivanje ležaljki i suncobrana dodatnih 100 dinara.

Bazeni Junaković

bazeni-junakovic

Bazeni banje Junaković nalaze se 4,5 kilometara od Apatina. Kompleks ima 10 otvorenih bazena sa temperaturom vode oko 32°C. Voda u bazenima je sa dubine od 700 matara. Ovi bazeni po svom kvalitetu spadaju u isti rang sa bazenima u banjama u Karlovim Varima i Harkanju.

Banja ima medicinske terapije za lečenje raznih vrsta reumatizama, ortopedskih problema, steriliteta i neuroloških problema. U kompleksu se nalazi još i osmostazna kuglana, četiri teniska terena, dve finske saune, teretana i zatvoreni bazen.

Ulaz na bazene Junaković se plaća 150 dinara, a za decu 50 dinara.

Bazeni Horizont

bazeni-horizont-printscreen

Kompleks bazena Horizont se nalazi u Surduku, na Dunavu nedaleko od Slankamena. Prostire se na površini od 20.000 m2. Bazeni su osnovani sa profesionalnim graditeljima, tako da se pri gradnji vodilo računa o svakom detalju.

Kompleks ima pet otvorenih bazena, a svaki bazen je specifiča na svoj način. U nekima od njih se nalaze delovi sa đakuzijima, barom ili vodopadom. Dva bazena su predviđena za razne sportske igre, dok je jedan dečji.

Bazeni Horizont imaju mogućnost parkinga sa 400 mesata, kao i wellnes program, joga programe i mogućnost noćnog kupanja. Ulaz na bazen se plaća 500 dinara, a za decu 300 dinara. Ukoliko neko želi može da iznajmi VIP sadržaj što obuhvata dušek za tri osobe ili separe krevet.

Srbija u svojoj ponudi ima veliki broj najlepših kupališta. Bez obzira koji vid odmora volite i šta više preferirate da li bazene ili jezera, verujemo da će svako od vas naći pravo rešenje da se osveži za vreme paklenih letnjih dana.

Jedno je sigurno, najlepša kupališta Srbije za svakog posetioca nude samo ono najbolje iz svoje ponude.

Izvor: naissus.info

39 novootkrivenih vodopada Fruške gore i svi njeni skriveni dragulji

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

kupalista srbija

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • „Ada Ciganlija je ime dobila po Lidu u Venceciji. Nalazi se ne severnom špicu Velikog ratnog ostrva…“
    Šta vam je ? Nit je Ada dobila ime po Lidu, nit je na Velikom ostrvu. Pa pazite malo, naljutiće vam se Zemunci zbog Lida, to je njihovo 🙂

Share via
Copy link