Putovanja Top 10

11 najlepših kupališta Srbije kao spas od tropskih vrućina

Aqua park u Jagodini

aqua-park-jagodina-aquaparkja.rs_

Smešten u najlepšem delu Jagodine, ovaj aqua park je izgrađen u okviru sportsko turističkog kompleksa potok „Đurđevo brdo“. Na 50.000 kvadratnih metara aqua park u svom kompleksu ima 98 bazena sa vodenim atrakcijama za decu i odrasle. Tu su tobogani, olimpijski bazen, tereni za mnoge sportove: fudbal, košarku, odbojku, rukomet i stoni tenis.

U sklopu aqua parka je i igralište za decu sa ljuljaškama i klackalicama. Celi kompleks je osvetljen reflektorima, tako da se ovde mogu održavati i noćne manifestacije i sportovi. Aqua park u Jagodini ima i razne objekte koji su potrebni za prijatniji odmor, jelo i osveženje.

Besplatan parking je obezbeđen za sve posetioce aqua parka. Kapacitet parkinga je 1200 automobila. Radno vreme parka je od 10h – 18h.

Belocrkvanska jezera

belocrkvanska-jezera-belacrkva.org_

Vojvodina pruža lepote prirode kakve se samo mogu sanjati. Jedno od njih su belocrkvanska jezera kojih ima ukupno šest. Glavno, Vračevgajsko, Šaransko, Šljunkara… Jezera su nastala iskopavanjem šljunka. Voda u njima je zbog toga prozirno zelene vode, a plaže su peščane.

Jezera uglavnom imaju prirodno okruženje. Samo je Glavno jezero delimično betonirano i obezbeđeni su razni zanimljivi sadržaji kako na vodi tako i na obali. Ovde možete uživati u sportu na vaterpolo igralištu, a tu su i tuševi i razne skakaonice. Takođe na plaži se nalaze ležaljke i suncobrani na kojima posetioci mogu da se odmore.

Srebrno jezero

srebrno jezero

Srebrno jezero se nalazi u severoistočnom delu Srbije u blizini Velikog Gradišta. Svoje ime je dobilo zbog pojave odsjaja na reci od sunca koje zalazi. Spuštajući svoje zrake, sunce ostavlja na površini jezera milion srebrnih iskrica.

Nivo vodostaja Srebrnog jezera je uvek niži od nivoa Dunava, zahvaljujući mnogobrojnim pumpama, koje pumpaju vodu u jezero i uvek je prisutan svež dotok vode.

Prolazeći kroz razne podzemne prirodne dine od peska, voda se filtrira, što dovodi do besprekorno čiste i bistre vode u jezeru. Ovde odmor pronalazi mnogo kupača, dok i pecaroši vole da borave na Srebrnom jezeru. Ulaz na plažu je besplatan.

Otvoreni bazeni u Kragujevcu

kragujevac-scpark.rs_

Gradski bazen i jezero u Kragujevcu smešteni su u deo grada Šumarice. Kada je leto, veliki broj stanovnika Kragujevca se nalaze baš na ovom lokalitetu. Jezero sa okolinom je veoma lepo sređeno. Posetiocima je obezbeđena zabava na vodi uz korišćenje pedalina i sandolina, kao i sportskih terena.

U bezenu se nalazi deo za neplivače. Tu su i spasioci kao i služba za hitnu pomoć. Prateći objekti sa hranom i osveženjem su takođe ovde. Ulaz na bazen se plaća, dok je boravak na jezeru u Kragujevcu besplatan.

Prelepa Srbija: Pet prirodnih lepota koje morate posetiti

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

kupalista srbija

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • „Ada Ciganlija je ime dobila po Lidu u Venceciji. Nalazi se ne severnom špicu Velikog ratnog ostrva…“
    Šta vam je ? Nit je Ada dobila ime po Lidu, nit je na Velikom ostrvu. Pa pazite malo, naljutiće vam se Zemunci zbog Lida, to je njihovo 🙂

Share via
Copy link