kupalista srbija
Putovanja Top 10

11 najlepših kupališta Srbije kao spas od tropskih vrućina

Leto je počelo i kalendarski, iako nas već dve sedmice more tropske temperature. Za one koji nisu u prilici da osveženje potraže na nekim od morskih destinacija, Srbija nudi pregršt straktivnih kupališta, jezera i bazena.

Kupališta u Srbiji su jeftinija alternativa moru, a ugođaj ne mora nužno da bude manji.

Lepote Srbije se mogu otkriti na svakom ćošku, samo treba malo entuzijazma, volje, dobro društvo i vreli letnji dan će postati pravi odmor za dušu. Bilo da su u pitanju bazeni, ili  prirodna kupališta poput jezera, svakako iskoristite priliku da se rashladite i osvežite.

Najlepša kupališta Srbije čekaju samo na vas.

Ada Ciganlija

ada-ciganlija-adaciganlija.rs

Ada Ciganlija je ime dobila po Lidu u Venceciji. Nalazi se ne severnom špicu Velikog ratnog ostrva i predstavlja glavno kupalište za stanovnike našeg glavnog grada. Godišnje ovu plažu poseti preko 300.000 kupača. Ovde se održavaju i razne manifestacije kako na vodi tako i na kopnu.

Atrakcije i razni vodeni sportovi na Adi nisu retka pojava. Za svakog posetioca se može naći omiljena zanimacija. Bilo da je to ležanje na udobnim ležaljkama i posmatranje zalaska Sunca, ili skijanje na vodi, ronjenje, vožnja rolera ili bajsa, dolaskom na Adu će svako kreativno ispuniti svoj dan.

Ada je jedno od najvećih i najbezbednijih kupališta u Evropi. Opremljeno je kompletnom infrastrukturom za ovaj vid turizma. Dolazak na ovo kupalište je moguć biciklističkom stazom, čamcima iz Bloka 70 kao i linijama Gradskog prevoza.

Na Adi Ciganliji se nalaze spasilačke službe, lekarske ambulante i policija, kako bi se svi posetioci osećali sigurno i prijatno.

Štrand

strand

Novosadska plaža Štrand se smatra najlepšom plažom na Dunavu. Svoje kapije je prvi put otvorio davne 1911. godine i od tada Štrand predstavlja omiljeno mesto svih Novosađana. Prostire se na 7 hektara zelenih površina i skoro isto toliko peščanih.

Štrand za vreme leta poseti oko 15.000 kupača. Ukoliko volite debelu hladovinu i finu zelenu travu, možete se odmoriti ispod visokih stabala. Ljubitelji peska mogu uživati na plaži koja je peščana i čista, sa sitnim žutim peskom.

Ovde se često organizuju razne manifestacije od kojih su najpoznatije: „Dunavska regata TID“, „Novosadski triatlon“, razna takmičenja u odbojci, košarci, free-climbing-u. Na plaži se nalaze spasioci koji brinu o bezbednosti kupača, a tu je i dežurni lekar.

Ulaz na plažu Štrand se plaća 50 dinara.

Aqua park Petroland

petrolend-printscreen

Kompleks tobogana, bazena, igrališta i plaža se nalazi u aqua parku Petrolend u Bačkom Petrovcu. Ovo je najveći turističko-zabavni park u Srbiji. Prostire se na 20 hektara, a na oko 8 hektara se nalaze vodene površine sa zabavnim atrakcijama.

Aqua park je prilagođen za svakoga kako za decu tako i za odrasle. Voda koja izvire iz dubine oko 800 metara, ima temperaturu oko 32 stepena. Kompleks Petrolend omogućava kupanje i tokom hladnijih dana, zbog prirodno tople vode.

Uživajte u bazenu sa talasima ili na „Divljoj reci“. Za decu je posebno napravljen Dečiji raj sa prskalicama, toboganima i raznim terenima. Najviši tobogan je King, visine od 18 metara u čijem spustu uživaju i mlađe i starije generacije.

Naravno kopleks je opremljen i sa raznim ugostiteljskim ponudama i pratećim uslugama. Radno vreme aqua parka Petroland je svaki dan od 10-19h.

Vodopadi kao iz bajke su skriveni biser Srbije

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

kupalista srbija

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • „Ada Ciganlija je ime dobila po Lidu u Venceciji. Nalazi se ne severnom špicu Velikog ratnog ostrva…“
    Šta vam je ? Nit je Ada dobila ime po Lidu, nit je na Velikom ostrvu. Pa pazite malo, naljutiće vam se Zemunci zbog Lida, to je njihovo 🙂

Share via
Copy link