Putovanja Top 10

11 najlepših kupališta Srbije kao spas od tropskih vrućina

Leto je počelo i kalendarski, iako nas već dve sedmice more tropske temperature. Za one koji nisu u prilici da osveženje potraže na nekim od morskih destinacija, Srbija nudi pregršt straktivnih kupališta, jezera i bazena.

Kupališta u Srbiji su jeftinija alternativa moru, a ugođaj ne mora nužno da bude manji.

Lepote Srbije se mogu otkriti na svakom ćošku, samo treba malo entuzijazma, volje, dobro društvo i vreli letnji dan će postati pravi odmor za dušu. Bilo da su u pitanju bazeni, ili  prirodna kupališta poput jezera, svakako iskoristite priliku da se rashladite i osvežite.

Najlepša kupališta Srbije čekaju samo na vas.

Ada Ciganlija

ada-ciganlija-adaciganlija.rs

Ada Ciganlija je ime dobila po Lidu u Venceciji. Nalazi se ne severnom špicu Velikog ratnog ostrva i predstavlja glavno kupalište za stanovnike našeg glavnog grada. Godišnje ovu plažu poseti preko 300.000 kupača. Ovde se održavaju i razne manifestacije kako na vodi tako i na kopnu.

Atrakcije i razni vodeni sportovi na Adi nisu retka pojava. Za svakog posetioca se može naći omiljena zanimacija. Bilo da je to ležanje na udobnim ležaljkama i posmatranje zalaska Sunca, ili skijanje na vodi, ronjenje, vožnja rolera ili bajsa, dolaskom na Adu će svako kreativno ispuniti svoj dan.

Ada je jedno od najvećih i najbezbednijih kupališta u Evropi. Opremljeno je kompletnom infrastrukturom za ovaj vid turizma. Dolazak na ovo kupalište je moguć biciklističkom stazom, čamcima iz Bloka 70 kao i linijama Gradskog prevoza.

Na Adi Ciganliji se nalaze spasilačke službe, lekarske ambulante i policija, kako bi se svi posetioci osećali sigurno i prijatno.

Štrand

strand

Novosadska plaža Štrand se smatra najlepšom plažom na Dunavu. Svoje kapije je prvi put otvorio davne 1911. godine i od tada Štrand predstavlja omiljeno mesto svih Novosađana. Prostire se na 7 hektara zelenih površina i skoro isto toliko peščanih.

Štrand za vreme leta poseti oko 15.000 kupača. Ukoliko volite debelu hladovinu i finu zelenu travu, možete se odmoriti ispod visokih stabala. Ljubitelji peska mogu uživati na plaži koja je peščana i čista, sa sitnim žutim peskom.

Ovde se često organizuju razne manifestacije od kojih su najpoznatije: „Dunavska regata TID“, „Novosadski triatlon“, razna takmičenja u odbojci, košarci, free-climbing-u. Na plaži se nalaze spasioci koji brinu o bezbednosti kupača, a tu je i dežurni lekar.

Ulaz na plažu Štrand se plaća 50 dinara.

Aqua park Petroland

petrolend-printscreen

Kompleks tobogana, bazena, igrališta i plaža se nalazi u aqua parku Petrolend u Bačkom Petrovcu. Ovo je najveći turističko-zabavni park u Srbiji. Prostire se na 20 hektara, a na oko 8 hektara se nalaze vodene površine sa zabavnim atrakcijama.

Aqua park je prilagođen za svakoga kako za decu tako i za odrasle. Voda koja izvire iz dubine oko 800 metara, ima temperaturu oko 32 stepena. Kompleks Petrolend omogućava kupanje i tokom hladnijih dana, zbog prirodno tople vode.

Uživajte u bazenu sa talasima ili na „Divljoj reci“. Za decu je posebno napravljen Dečiji raj sa prskalicama, toboganima i raznim terenima. Najviši tobogan je King, visine od 18 metara u čijem spustu uživaju i mlađe i starije generacije.

Naravno kopleks je opremljen i sa raznim ugostiteljskim ponudama i pratećim uslugama. Radno vreme aqua parka Petroland je svaki dan od 10-19h.

Vodopadi kao iz bajke su skriveni biser Srbije

Redakcija

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • „Ada Ciganlija je ime dobila po Lidu u Venceciji. Nalazi se ne severnom špicu Velikog ratnog ostrva…“
    Šta vam je ? Nit je Ada dobila ime po Lidu, nit je na Velikom ostrvu. Pa pazite malo, naljutiće vam se Zemunci zbog Lida, to je njihovo 🙂

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
78 Shares
Share via
Copy link