Svet Vesti

Sud mu naredio da bivšoj ženi mora da plati za sve obavljene kućne poslove

Sud za razvode u kineskom gradu Pekingu presudio je jednom muškarcu da isplati novac svojoj bivšoj supruzi za sve kućne poslove koje je obavljala tokom njihovog zajedničkog života.

Njemu je naređeno da bivšoj supruzi isplati sumu od 50.000 juana (7.700 dolara) za pet godina neplaćenog rada, piše BBC, a prenosi 021.

Slučaj je izazvao veliku raspravu na društvenim mrežama o vrednosti kućnog rada, a neki kažu da je iznos naknade bio premali.

Prema sudskim spisima, muškarac identifikovan da se preziva Čen podneo je zahtev za razvod prošle godine od svoje supruge, koja se preziva Vang, nakon venčanja 2015. godine.

Ona prvo nije želela da se razvede, da bi kasnije zatražila novčanu nadoknadu, tvrdeći da Čen nikada nije radio bilo kakve kućne poslove niti se brinuo o njihovom sinu.

Pekinški okružni sud u Fangšanu presudio je u njenu korist, naredivši mu da joj plaća mesečnu alimentaciju od 2.000 juana, kao i jednokratno 50.000 juana za kućne poslove koje je obavila.

Presuda je doneta prema novom građanskom zakoniku, koji je stupio na snagu ove godine. Prema novom zakonu, supružnik ima pravo da traži naknadu prilikom razvoda ako snosi veću odgovornost u vaspitanju dece, brizi o starijim rođacima i pružanju pomoći partnerima u radu.

Ranije su supružnici koji se razvode mogli da traže takvu naknadu samo ako je potpisan predbračni ugovor što je neuobičajena praksa u Kini.

Ustaje svako jutro u 4:30 da mužu spremi doručak, ljudi je osudili i isprozivali

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


25 Shares
Share via
Copy link