Putovanja

Kupite kuću na Siciliji za samo 1€

Kako vam zvuči posedovanje kuće na italijanskom ostrvu Siciliji? A kada uzmete u obzir da biste mogli da je kupite po ceni već od jednog evra? Proverite o čemu se radi u nastavku teksta.

Na desetine nekretnina u sicilijanskom gradu Sambuki prodaje se po ceni od jednog evra, ili manje od kafe za poneti, kako to reklamiraju lokalne vlasti. Oni kažu da su direktni vlasnici svih tih objekata, a ne samo posrednici između prodavca i kupca, tako da svako zainteresovan može sklopiti kupoprodajni ugovor direktno sa njima, piše Guardian.

Ljudi napuštaju Sambuku

Razlog ovakvim cenama je želja da se oživi oblast koja je izgubila puno stanovnika u poslednje vreme, usled njihovog iseljavanja u veće gradove.

Sambuka je grad na brdu, odakle se pruža sjajan pogled na Siciliju. Postoji samo jedna začkoljica u vezi sa kupovinom nekretnine. Novi vlasnici se moraju obavezati da će renovirati i opremiti ceo objekat u roku od tri godine.

To će ih koštati oko 15 hijada evra i moraće da prilože depozit od 5 hiljada evra, koji će im se vratiti po završetku projekta. Uprkos tome, veruje se da se zainteresovani neće pokajati, jer dolaze u predivno prirodno okruženje, puno istorije, a ujedno mirno i idilično.

Najlepše ostrvo na svetu je pravi raj na zemlji (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

596 Shares
596 Shares
Share via
Copy link