Putovanja Top 10

Najlepše ostrvo na svetu je pravi raj na zemlji (VIDEO)

Magazin Travel & Leisure sastavio je listu najlepših svetskih ostrva, na osnovu glasova desetina hiljada svetskih putnika. Glavni parametri su bili utisci o aktivnostima, prirodne lepote, plaže, ponuda hrane i pića, kao i ljubaznost lokalnog življa.

Pobedivši tradicionalne favorite poput ostrva Maui na Havajima, Boru Boru i Tahiti, gusto naseljeno ostrvo Java u Indoneziji proglašeno je najlepšim na svetu!

Opisano kao „srce nacije“, Java je ekonomski i geografski centar Indonezije i mesto u kojem živi 141 milion ljudi!

Smešteno između Sumatre i popularnog Balija, ostrvo Java se prvi put ove godine našlo na listi najlepših ostrva, zahvaljujući prelepim vodopadima, lokalnim tradicijama i očuvanju prirodnih lepota.

Ostrvo je dobilo ocenu 95,28 od 100, kao svojevrsno priznanje brojnim iskustvima i prirodnim atrakcijama koje ima da ponudi.

Prema pisanju „Lounli planeta“, najpoznatije turističke atrakcije na Javi su hram Borobodur, inače najveći budistički hram na svetu, izgrađen u devetom veku, i Jogjakarta, provincija koja je kulturni i umetnički centar Indonezije. U tom mesto se govori najčistiji javanski jezik i tu je strancima najvidljivija njihova tradicija.

Nacionalni park Bromo-Tenger-Semeru na ostrvu Java je takođe jedna od omiljenih destinacija na Javi, zbog pejzaža koji podsećaju na fotografije sa Meseca i vulkana Bromo.

Pogledajte u videu kako izgleda najlepše ostrvo na svetu:

A evo i koja ostrva su se našla u top deset najlepših na svetu:

1. Java, Indonezija

2. Bali, Indonezija

3. Lombok, Indonezija

4. Maldivi

5. Vaiheke ostrvo, Novi Zeland

6. Palavan, Filipini

7. Mauricijus

8. Cebu, Filipini

9. Paros, Grčka

10. Tasmanija, Australija

Jedno od omiljenih grčkih letovališta više ne ispunjava ekološke standarde

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link