Magazin

Kuća u Italiji može biti vaša za samo 1€, a sve što vam treba je lična karta (VIDEO)

kuca-italija-evro

Često možemo da vidimo oglase i pozive za kupovinu kuća po ceni jednog evra, posebno u malim mestima u Italiji. Ti oglasi su jako primamljivi jer je reč o selima okruženim predivnom prirodom, piše Poslovni dnevnik.

Da bi svi zainteresovani kandidati mogli lako da dođu do tih kuća pobrinuće se i agencije, koje su pokrenule dve veb stranice.

Na njima će, barem tako najavljuju i obećavaju, kupcima pronaći njihov dom iz snova, i to bez ikakve muke. Dovoljno je samo da pronađete slike onoga što želite.

Zungoli je maleno selu na jugu Italije u provinciji Avelino. Nalazi se na vrhu brda i pravi je lavirint pećina i kružnih ulica povezanih kamenim stepenicama koje vode do zapanjujuće tvrđave.

Jednim od najlepših italijanskih sela proglašen je 2015. godine, a prostire se na planinskom lancu Apenini. Srednjovekovni mostovi povezuju farme i nekadašnje aristokratske palate u selu prepunom cveća, vinove loze i maslina, u kojem živi 1.000 ljudi, piše CNN. Put do kuće iz snova jako je jednostavan.

Korak 1: Zainteresovani bi trebalo da posete zvaničnu stranicu www.comunezungoli.it. i na njoj rubriku Case in vendita a €1. Znanje italijanskog nije preduslov za odabir lokacije, a može vam pomoći i google.

Korak 2: Nakon što ste kliknuli na link prikazaće vam se desetak stanova i kuća. Većini njih potrebna je neka vrsta adaptacije.

Korak 3: Skinite aplikacijski obrazac one kuće koju želite, koja vam je zapala za oko. Tako ćete se i obavezati da ćete je renovirati u roku od tri godine. Morate takođe i objasniti o kakvom projektu će biti reč, porodičnoj kući, kući za iznajmljivanje i sl.

Korak 4: Priložite kopiju vaše lične karte i svu tu dokumentaciju pošaljite kancelariji gradonačelnika putem mejla ili poštom.

Korak 5: Ako je vaša aplikacija prihvaćena, dobićete ugovor i tada bi trebalo da posetite selo i zaključite kupovinu.

Jedina kvaka u celoj ovoj romantičnoj priči je ta što morate da platite oko 2.000 evra depozit i da obećate da ćete renovirati nekretninu. Sa radovima bi trebalo da počnete nekoliko meseci nakon potpisivanja ugovora. Nakon završetka, depozit ćete dobiti nazad. A dobićete i povraćaj poreza oko 85 odsto zbog radova na adaptaciji.

Najlepše ostrvo na svetu je pravi raj na zemlji (VIDEO)

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

57 Shares
Share via
Copy link