kuca-italija-evro
Magazin

Kuća u Italiji može biti vaša za samo 1€, a sve što vam treba je lična karta (VIDEO)

Često možemo da vidimo oglase i pozive za kupovinu kuća po ceni jednog evra, posebno u malim mestima u Italiji. Ti oglasi su jako primamljivi jer je reč o selima okruženim predivnom prirodom, piše Poslovni dnevnik.

Da bi svi zainteresovani kandidati mogli lako da dođu do tih kuća pobrinuće se i agencije, koje su pokrenule dve veb stranice.

Na njima će, barem tako najavljuju i obećavaju, kupcima pronaći njihov dom iz snova, i to bez ikakve muke. Dovoljno je samo da pronađete slike onoga što želite.

Zungoli je maleno selu na jugu Italije u provinciji Avelino. Nalazi se na vrhu brda i pravi je lavirint pećina i kružnih ulica povezanih kamenim stepenicama koje vode do zapanjujuće tvrđave.

Jednim od najlepših italijanskih sela proglašen je 2015. godine, a prostire se na planinskom lancu Apenini. Srednjovekovni mostovi povezuju farme i nekadašnje aristokratske palate u selu prepunom cveća, vinove loze i maslina, u kojem živi 1.000 ljudi, piše CNN. Put do kuće iz snova jako je jednostavan.

Korak 1: Zainteresovani bi trebalo da posete zvaničnu stranicu www.comunezungoli.it. i na njoj rubriku Case in vendita a €1. Znanje italijanskog nije preduslov za odabir lokacije, a može vam pomoći i google.

Korak 2: Nakon što ste kliknuli na link prikazaće vam se desetak stanova i kuća. Većini njih potrebna je neka vrsta adaptacije.

Korak 3: Skinite aplikacijski obrazac one kuće koju želite, koja vam je zapala za oko. Tako ćete se i obavezati da ćete je renovirati u roku od tri godine. Morate takođe i objasniti o kakvom projektu će biti reč, porodičnoj kući, kući za iznajmljivanje i sl.

Korak 4: Priložite kopiju vaše lične karte i svu tu dokumentaciju pošaljite kancelariji gradonačelnika putem mejla ili poštom.

Korak 5: Ako je vaša aplikacija prihvaćena, dobićete ugovor i tada bi trebalo da posetite selo i zaključite kupovinu.

Jedina kvaka u celoj ovoj romantičnoj priči je ta što morate da platite oko 2.000 evra depozit i da obećate da ćete renovirati nekretninu. Sa radovima bi trebalo da počnete nekoliko meseci nakon potpisivanja ugovora. Nakon završetka, depozit ćete dobiti nazad. A dobićete i povraćaj poreza oko 85 odsto zbog radova na adaptaciji.

Najlepše ostrvo na svetu je pravi raj na zemlji (VIDEO)

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

About the author

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Add Comment

Click here to post a comment