Recepti

Mali i jednostavan trik kako da vam krompir iz rerne uvek bude super hrskav

krompir iz rerne

Krompir je gotovo svima omiljena namirnica i uživamo u njemu spremajući ga na bezbroj načina. Jedan od načina je pripremanje u rerni. Međutim, često ne ispadne hrskav koliko bismo želeli.

Ukoliko se pitate gde grešite, kuvar Mark Vilijams, osnivač škole kuvanja u hotelu s pet zvezdica „The Grand York“, kaže da je najvažnije ono što radite nakon što krompir prokuva.

– Da biste dobili savršeno pečen krompir, ogulite ga i stavite u hladnu vodu, a zatim sačekajte da provri. Kuvajte oko šest minuta dok ivice ne omekšaju. Zatim ocedite krompir i čekajte da iz njega izađe sva para, odnosno da se malo ohladi. Nikad nećete dobiti hrskavi krompir ako je pun vode – objasnio je on.

Ukoliko krompir ne iscedite dovoljno dobro, umesto lepe boje i hrskave teksture dobićete težak i vlažan krompir.

– Zagrejte masnoću u rerni. Moj izbor je pačja mast. Ne zaboravite da začinite krompir, a zatim ga prebacite na masnoću i pecite u vreloj rerni 20 minuta. Tako će se stvoriti korica sa svih strana – poručio je ovaj kuvar.

Izvor: Klix.ba

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ako u plodu krumpira pronađete bilo koju od ove 2 boje, obavezno ga bacite

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link