Koronavirus Srbija

Krizni štab: Ostaju iste mere, škola kreće 18. januara

Konferencija Krizni štab

Pored mnogobrojnih nagađanja o promeni režima života pod koronavirusom i mogućem popuštanju, postojeće mere odlukom kriznog štaba ostaju na snazi do daljnjeg.

Atuelna ostaje zabrana okupljanja više od petoro ljudi, maske su obavezno u zatvorenom prostoru, kao i u vozilima gradskog saobraćaja.

Takođe, PCR testovi ili desetodnevni karantin pri ulasku u Srbiju su obavezni, a radno vreme ugostiteljskih objekata i tržnih centara i dalje će biti ograničeno do 20 časova.

Prodavnice prehrambene robe moći će da rade do 21 čas, a benzinske pumpe i dežurne apoteke imaju mogućnost neprestanog rada.

Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, izjavila je nakon sednice da ove godine neće biti ni organizovanog dočeka srpske Nove godine, prenosi Fonet.

Ružić: Nastava počinje 18. januara

Ministar prosvete Branko Ružić najavio je nastavak školske godine za 18. januar. Iako nije precizirano, Ružić je rekao da je izvesnije da će se đaci naći u klupama, nego ispred ekrana u online nastavi.

– Velika većina roditelja jeste zainteresovana da uz poštovanje epidemioloških mera deca pohađaju nastavu na tradicionalan način – izjavio je Ružić za TV Prva, a prenosi 021.

Ministar ocenjuje da “obdaništa, škole i fakulteti nisu mesta gde je bila prisutna transmisija virusa” te da nema prepreka da se đaci i studenti vrate u klupe.

Ko je koga sočnije izvređao – mi ministarku Kisić, ili ministarka Kisić nas?

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

46 Shares
Share via
Copy link