Citati Magazin

Ko je koga sočnije izvređao – mi ministarku Kisić, ili ministarka Kisić nas?

Na početku vanrednog stanja u Srbiji, još u martu prošle godine, dr Darija Kisić Tepavčević je posle svakog zasedanja kriznog štaba bila meta užasnih seksističkih napada na društvenim mrežama.

Vređali su je uglavnom ne zbog toga šta i kako radi, već jer je – žena. A onda se krajem oktobra sadašnja Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pojavila u jednom salonu lepote bez maske.

Samo nekoliko dana nakon što se na društvenim mrežama proširila njena fotografija na kojoj se u salonu sređuje, a ne nosi zaštitu, dr Darija Kisić Tepavčević je Srbima poručila da nošenje maske mora da postane deo naše svakodnevice. Vređanje i to inteligencije, došlo je taj put s njene strane.

Tužno je samo što deluje kao da su komentari o njenoj frizuri, građi, garderobi, šminki bili glasniji od onih da je kod pedikirke u Novom Sadu ili Beogradu paralelno kršila nekoliko propisa države čiji je činovnik.

Bilo je i onih koji su na Tviteru konstatovali da je bilo “jajarski objavljivati fotografije javnih službenika dok se bave svojim privatnim životom, ko god da su” i da je to “baš džiberska fora” iako su mašili poentu jer prvo – salon je javni prostor, a ne kuća dr Tepačević, a drugo – Vlada Srbije, čiji je uvaženi član Darija Kisić Tepavčević, donela je tada odluku po kojoj je nošenje maski obavezno u svim javnim i radnim zatvorenim prostorima, i to po preporuci stručnog Kriznog štaba čiji je dr Kisić Tepavčević takođe uvaženi član.

U međuvremenu je dobila priliku da se oproba na funkciji Ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i na toj važnoj poziciji je građanima Srbije poručila:

“Ako sprečimo da se mi inficiramo to je ogroman doprinos svima nama da ostanemo zdravi.”

Mašala. I to je delovalo kao uvreda, posle “pedikir afere”, ali nas je umesto toga podsetilo na Grunfa iz Alana Forda. Već smo potpuno otupeli. Baš kao i onda kad je u novembru poručila da “svaka porodica sada treba da bude svoj krizni štab”, prenosi Nova.rs.

I evo, danas imamo njenu novu izjavu da čak i ako se odluči da se određene mere popuste, moramo da se ponašamo kao u prethodnom periodu – odgovorno i savesno. Kako to tačno izgleda? Mi znamo da ćemo maske nositi još dugo i u salonima i van njih, a Ministarka?

Ah da, ona se vakcinisala i ponosna je što je Srbija otvorila najveći tržni centar na Balkanu!

Razvojni put dr Kisić – Od apsolutnog poverenja do kontroverzne tragikomičarke

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

19 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap