Foto: N1, Tanjug
Beograd Magazin Srbija

Krivična prijava protiv Vučića i Malog – Vratili se iz Mađarske, a nisu u izolaciji

Aleksandar Vučić i Siniša Mali su prekršili zdravstvene propise u vreme epidemije, jer se nisu pridržavali mera samoizolacije po povratku iz Mađarske kaže Toplički centar za demokratiju i ljudska prava, koji je zbog toga podneo krivične prijave protiv njih.

U saopštenju te organizacije se navodi da su Vučić i Mali 22. marta bili u poseti Mađarskoj ali da se po povratku nisu pridržavali mera samoizolacije koja se odnosi na sve građne koji dolaze u Srbiju.

Kao dokaz za te optužbe navode se javno dostupne informacije o toj poseti objavljene u domaćim medijima.

Toplički centar za demokratiju i ljudska prava predlaže da se Vučiću i Malom odredi pritvor jer njih pojavljivanje u javnosti ukazuje da bi u kratkom vremenskom periodu mogli da ponove to krivično delo.

– Predlažemo da prijavljena lica budu osuđena na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od tri godine, budući da se radi o licima koja kroz sredstva javnog informisanja pozivaju građane da se pridržavaju mera samoizolacije a sami krše te iste mere. –  dodaje ta organizacija.

Kako je u saopštenju ocenjeno, samo maksimalnom predviđenom zatvorskom kaznom postići će se generalna prevencija, odnosno građanima će se jasno ukazati na neophodnost sprovodnja mera samoizolacije.

Izvor: Danas

BONUS VIDEO

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

734 Shares
734 Shares
Share via
Copy link