Magazin

Krivična prijava protiv policajca zbog prebijanja autističnog mladića u Novom Sadu

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je Sektor unutrašnje kontrole podneo krivičnu prijavu protiv policijskog službenika S.D. (35), zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, prenosi N1.

Kako se navodi u saopštenju, S.D. se sumnjiči da je 8. jula, u Ulici Modene u Novom Sadu, tokom protesta, zadao više udaraca rukama i nogama mladiću (19), koji je neposredno pre toga oboren sa bicikla, a tom prilikom mu je zadao lake telesne povrede.

Prema nezvaničnim saznanjima, u pitanju je policajac koji ima viši čin u novosadskoj policiji, u Odeljenju kriminalističke policije.

Udruženje „Autizam promena za 180“ pisalo je direktoru policije Vladimiru Rebiću povodom napada na mladića koji je u četvrtak, 8. jula, biciklom prolazio kroz centar Novog Sada, gde je u toku bio protest i sukob sa policijom, piše 021.

Kako se navodi u pismu, pripadnici policije su nasrnuli na muškarca sa autizmom koji je prolazio biciklom, a jedan pripadnik službe ga je potom „šutirao dok je nemoćan ležao na zemlji“.

Mladić Đ. S. je, kako se vidi na snimku koji se brzo proširio na društvenim mrežama, oboren sa bicikla i udaran. Jedan od policajaca je vikao na njega, dok se drugi pripadnik MUP-a u civilu zaleteo i šutnuo ga u glavu.

Podsetimo, prethodno je policijska uprava u Novom Sadu dostavila Osnovnom javnom tužilaštvu izveštaj u vezi sa ovim slučajem. Izveštaj je dostavljen 15. jula i u njemu se navodi da su mladića, u Ulici Modene u centru grada, za vreme protesta, napala „za sada nepoznata lica„.

Matija Bećković: U Srbiji prebijaju ljude zato što su uradili nešto što samo policija zna

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

164 Shares
164 Shares
Share via
Copy link