Magazin Novi Sad

Mladić kojeg je policajac besomučno šutirao u Novom Sadu boluje od autizma (VIDEO)

Direktor policije Vladimir Rebić primio je dopis od udruženja „Autizam promena za 180“, a povodom prebijanja mladića od strane policije u četvrtak 8. jula.

Mladić je biciklom prolazio kroz jednu od centralnih gradskih ulica, gde je u toku bio protest i sukob sa policijom.

Kako se navodi u pismu, pripadnici policije su nasrnuli na osobu koja je prolazila biciklom, a jedan pripadnik službe ga je potom „šutirao dok je nemoćan ležao na zemlji“.

„Nažalost, radi se o mladoj osobi sa autizmom. Pretpostavljamo da su vam detalji i činjenice ovog događaja već poznate. Ako slučajno nisu, rado ćemo vam dostaviti informacije koje imamo: snimak događaja, ime povređenog dečaka, deo Novog Sada u kome živi, ime škole koju pohađa, ime i prezime inspektora MUP Novi Sad za koga se osnovano sumnja da je primenio prekomernu silu“, navodi se u pismu predsednika udruženja, pravnika Darija Rosija, a prenosi 021.

On je izrazio nadu da će MUP u najkraćem mogućem roku, kao u slučajevima napada na novinare, utvrdi sve činjenice ovog događaja i da će kazniti počinioca i da će o tome obavestiti javnost.

„U protivnom bićemo primorani da podnesemo krivične prijave protiv počinioca, kao i da se obratimo međunarodnim organizacijama koje se bave zaštitom prava, a posebno pravima osoba sa invaliditetom“, zaključuje se u pismu.

direktor policije pismo

Snimak iz Novog Sada na kojem se vidi kako policajci obaraju mladića sa bicikla, a potom ga još jedan, koji je bio u civilu, šutira u glavu, postao je viralan na društvenim mrežama. Šut u glavu nije bio dovoljan, pa je policajac bacio mladićev bicikl.

Korisnici Tvitera i Fejsbuka su i imenovali policajca koji je prekomerno upotrebio silu, deleći njegove fotografije i pozivajući policiju i vlast na odgovornost.

Momka i mene divljački je tuklo njih 15 (FOTO)

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.3K Shares
1.3K Shares
Share via
Copy link