Magazin Novi Sad

Novosadska policija: Autističnog mladića tukla nepoznata lica

Novosadska policija dostavila je izveštaj Osnovnom javnom tužilaštvu, a u vezi sa skandaloznim napadom na autističnog mladića tokom protesta u Novom Sadu, 8. jula, koji je užasnuo srpsku javnost.

U izveštaju koji je dostavljen 15. jula stoji da su mladića napala „nepoznata lica“.

Mladić Đ. S. je, kako se vidi na snimku koji se brzo proširio društvenim mrežama, oboren sa bicikla i udaran. Jedan od policajaca je vikao na njega, dok se drugi pripadnik MUP-a u civilu zaleteo i šutnuo ga u glavu.

Tužilaštvo poručuje da se u saradnji sa MUP-om radi na otkrivanju „učinioca krivičnog dela“, ali ne precizira koje krivično delo je u pitanju.

„U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova – Sektorom unutrašnje kontrole i Policijskom upravom u Novom Sadu, Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu preduzima radnje radi otkrivanja učinioca krivičnog dela, kao i utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je došlo do povređivanja Đ. S“, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Advokat porodice mladića Vladimir Beljanski rekao je za 021.rs da je policija, kada ga je oborila, počinila krivično delo i da je potrebno da se utvrdi koje.

Beogradski centar za ljudska prava je već podneo krivičnu prijavu povodom ovog slučaja.

Kancelarija novosadskog advokata će sada, osim krivične odgovornosti, tražiti i da sektor Unutrašnje kontrole MUP-a sprovede istragu, da policija iznese informacije da li je istražila incident, kao i da obrazlože kako pravdaju ovakvu akciju za koju sam Beljanski smatra da je bila neopravdana.

Porodica autističnog mladića kojeg je šutirao policajac u Novom Sadu traži pravdu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

64 Shares
Share via
Copy link