Magazin Srbija

Pedikir, manikir, čišćenje lica, zatezanje kože: Muškarci u Srbiji vole kozmetičke salone

Kozmetički salon
Foto: MASTER1305GETTY IMAGES

Opšte je prihvačeno da žene vole da posećuju kozmetičke salone i u njima provode sate ulepšavajući se. Razgovarali smo sa nekoliko kozmetičkih salona u Beogradu i saznali da već duže vreme muškarci rado dolaze na ulepšavanje i da je sterotip da muškarci ne idu na kozmetičke tretmane otišao u zaborav.

Prethodnih meseci smo svedoci razotkrivanja više nadrilekara koji su unesrećili veliki broj žena. Prevarene žene su umesto ulepšavanja dobile trajne ožiljke na koži i traume koje se ne brišu. Kako bi se ulepšavale, žene danas ne prezaju ni od čega što je i otvorilo vrata lažnim lekarima koji po nižim cenama nude opasne zahvate za koje nemaju znanja.

Novi standardi lepote pomeraju granice. U trendu je sve, od povećavanja usana, tetoviranja obrva, ugradnja implanta do negovanja prirodnog izgleda. Žene pored hirurških zahvata, obožavaju nadogradnju noktiju, a tu su i nove metode podmlađivanja ili gubitka kilograma.

Raspitivali smo se koje tretmane vole muškarci.

kozmetički salon
Foto: Wayhomestudio

– Muškarci najviše dolaze na čišćenje lica, pedikir i manikir, i eventualno topljenje i zatezanje tela. Zatezanje tela podrazumeva dolazak na pregled nakon čega se spram trenutnog stanja određuje koji paket će muškarac koristiti kako bi se postigli željeni rezultati. Kombinuju se ručne masaže, limfne drenaže i neki aparate koji rade topljenje – ispričali su za naš portal iz beogradskog salona.

Zanimljivo je da ne postoji određena starosna grupa koja posećuje kozmetičke salone. Jednako u salone odlaze i dečaci u pubertetu i najčešće traže čišćenje lica i lečenje akni, ali i muškarci u zrelijim godinama.

Pitali smo da li su muškarci redovniji u posećivanju kozmetičara i rekli su nam da razike nema.

– Ko se odiluči i uporan je da istraje i postigne željene rezultate on dolazi. Muškarce nagovaraju ćerke, žene ili majke, a poneko dođe sam. To je individualno, kao i kod žena, nema pravila. Nekada i žene nisu tako redovne kao što se misli da jesu – kaže naša sagovornica.

Muškarci zovu, raspituju se i dolaze u salon i više nije neobično niti je to tabu tema. Jednostavno je, i muškarci vole da se neguju!

Ovo su tretmani na koje muškarci najćešće odlaze:

Manikir

Muškarci odlaze na klasični manikir. Ovo je engleska metoda, nokti se podsecaju i turpijaju, zanoktice se seku a nokatna ploča se polira i lakira. Uglavnom je to bezbojni lak.

Klasični, medicinski i SPA pedikir

Medicinski pedikir Novi Sad podrazumeva pored odrađenog higijenskog tretmana i saniranje problema kao što su: kurije oči, urasli nokti, žuljevi, bradavice. Najčešći problem su urasli nokti, oni znaju da daju nesnosne bolove i potškoće. Jedno od češćih oboljenja noktiju je zadebljanje nokatne ploče koja nastaje kao posledica nošenja neadekvatne obuće. Tesna obuća vrši pritisak na nokat i dovodi do stvaranja keratinskih ćelija i javlja se često udruženo sa gljivicnom infekcijom.

Tretman lica

Higijenski treman lica preporučuje se da se radi jednom godišnje ili najmanje dva puta godišnje izborom proizvoda koji odgovaraju tipu i stanju kože. Sastoji se od pripreme kože za rad, masaže, otvaranja pora parom, čišćenja komedona, pilinga i dezinfekcije, a na kraju se stavlja lekovita umirujuća maska za hidrataciju lica. Proces traje oko sat i po do dva sata.

Topljenje masnih naslaga

U ovoj oblasti ima pregršt aparata i tretmana i generalno se razlikuje od salona do salona. Vacumslim 48 je najnoviji metod za gubljenje masnih naslaga i zatezanje kože. Kombinacijom serijskih preparata i specijalno dizajnirane vakuum kese ovaj tretman se može primenjivati i kao samostalan ili u kombinaciji sa drugim anticelulit tretmanima radi postizanja što boljih efekata.

Hemikalije koje izazivaju rak pronađene u karminima, maskarama i puderima velikih brendova

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link