Koronavirus

U Srbiji najmanje zaraženih od 2. juna, kritično u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj

koronavirus
Foto: Ilustracija

Dok Srbija beleži pad broja novozaraženih, prema poslednjim podacima, najveći porast broja zaraženih koronavirusom u regionu ima Bosna i Hercegovina.

Prema današnjim podacima, na preko 5.000 testiranih, Srbija ima 41 pozitivan slučaj. To je najmanji broj novih slučajeva tokom jednog dana u Srbiji od 2. juna.

Srbija i dalje beleži najveći broj urađenih testova na dnevnom nivou u regionu. Ipak, zbog uočenog nepoštovanja mera, oštrom kritikom oglasio se Predrag Kon.

U 24 časa pre poslednjeg preseka stanja, u Bosni i Hercegovini je registrovan još 231 zaraženi – 174 u entitetu Federacija BiH, a 57 u Republici Srpskoj. U FBiH preminulo je 11 osoba, a u RS četiri.

Novi slučajevi registrovani u svim kantonima osim u Bosansko-podrinjskom.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izlečeno je 8.532 pacijenata, a u protekla 24 sata oporavak je zabeležen kod 66 pacijenata.

U Hrvatskoj je i dalje kritično, iako se beleži pad slučajeva u odnosu na juče. Do 10 časova potvrđeno je novih 146 slučajeva infekcije koronavirusom, a trenutno je aktivno 2.650 slučajeva zaraze.

U protekla 24 sata preminule su dve osobe obolele od kovida 19, saopštio je Štab za civilnu zaštitu.

U Crnoj Gori je, prema najnovijim podacima, testirano još 464 uzorka i registrovano je 45 novih slučajeva zaraze, a prijavljena su dva smrtna ishoda kod kovid-pozitivnih pacijenata.

Prema poslednjem preseku, u Severnoj Makedoniji u poslednja 24 sata registrovano je 11 novoobolelih od koronavirusa, dok je troje pacijenata umrlo. Severna Makedonija beleži pad u donosu na jučerašnjih 39 slučajeva.

Broj novozaraženih od koronavirusa u Sloveniji u protekla 24 časa porastao je za 18.

U Sloveniji je, prema podacima sa sajta Kovid-19.sledilnik.org, trenutno aktivno 454 slučaja, prenela je STA.

Za prethodna 24 časa nije bilo smrtnih slučajeva, pa je broj preminulih od koronavirusa i dalje 133.

U Albaniji je u istom vremenskom periodu potvrđen 101 novi slučaj kovida 19, od kojeg je u toj zemlji preminulo još pet osoba.

Drugog talasa neće biti, jer se ni prvi neće ugasiti

Izvor: B92

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

10 Shares
Share via
Copy link