Koronavirus

Zvanično više od 1.000 zaraženih, 5 preminulo od korone

U poslednja 24 časa u Srbiji je preminulo pet ljudi od posledica koronavirusa, a zaražene su još 1.053 osobe. Na respiratorima se trenutno nalazi 38 ljudi.

Tokom protekla 24 sata testirano je 9.430 osoba.

Epidemiološka situacija u Srbiji je nepovoljna i dalje se pogoršava, rekao je epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19 Predrag Kon i dodao da se razmišlja o pooštravanju mera.

On je naveo da to što je juče bila 341 novozaražena osoba, nije odraz prave situacije i da su brojke uvek niže ponedeljkom, a današnji rekordni brojevi novozaraženih nisu iznenađenje.

“Očekuje se porast zaraženih ove i sledeće nedelje. Posle toga nadamo se da ćemo uspeti da zaravnimo krivu. Povećavaće se i broj onih koji su za hospitalizaciju. To važi za celu Srbiju, najteža situacija je u Beogradu”, naveo je Kon.

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković rekao je da Srbiji preti eksponencijalni rast broja zaraženih koronavirusom, ističući da moramo da učinimo sve da ne dođe do toga.

Srđa Janković je rekao da zabrinjava svaki porast brojeva – i zaraženih i preminulih i pacijenata na respiratoru, piše Nova.

“Najvažnije je sačuvati kontrolu nad tokom epidemije, ograničiti porast broja zaraženih. Pre nego što govorimo o pooštravanju, mere koje su na snazi moraju da se sprovedu. Izbegavanje okupljanja, maske, distanca, mogu mnogo toga da učine”, naveo je član Kriznog štaba.

Korona virus: U Vojvodini za nedelju dana udvostručen broj zaraženih, protesti u Italiji zbog uvođenja restriktivnih mera

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

10 Shares
Share via
Copy link