Koronavirus Srbija

Preminulo još 11 osoba, COVID-19 potvrđen kod 287 ljudi

corona-test

rema poslednjim podacima u Srbiji je u poslednja 24 sata umrlo 11 osoba, a novozaraženih je 287.

Na respiratorima se trenutno nalazi 144 pacijenta.

Velik broj novoobolelih od korone u Novom Sadu

U Vojvodini je u prethodna 24 časa registrovano 138 novih slučajeva virusa korona, među kojima je 55 iz Novog Sada.

Od početka epidemije u Srbiji u martu, pa do 12. jula, u Vojvodini je registrovano ukupno 2.595 slučajeva koji su potvrđeni PCR testom, među kojima je u Novom Sadu 991, podaci su Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

U Institutu ocenjuju da je epidemiološka situacija u Vojvodini nepovoljna i da se očekuje pogoršanje situacije, piše 021.

– Zdravstveni sistem Vojvodine je pod velikim opterećenjem i ako se ovaj trend ne zaustavi, kapaciteti kojima raspolaže će ubrzo biti prevaziđeni – navode u Institutu.

Otvara se još jedan kovid centar u Novom Sadu

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 219 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. To je 18 pacijenata više u odnosu na juče.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, 17 pacijenata se nalazi u teškom stanju zbog čega su na respiratorima.

S obzirom na povećan broj pacijenata, Klinički centar Vojvodine je prinuđen da proširuje svoje kapacitete i otvara četvrti kovid centar na Klinici za urologiju, Klinici za maksilifacijalnu hirurgiju i Klinici za plastičnu hirurgiju.

Najveći broj hospitalizovanih pacijenata je sa područja Novog Sada, zatim slede pacijenti iz Vrbasa, Subotice i ostalih mesta u Vojvodini.

– U cilјu sprečavanja širenja i oboljevanja od Covid-19 virusne infekcije, apelujemo na građane da je obavezno pridražavanje svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitinih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru -navode u Kliničkom centru Vojvodine.

U samoizolaciji u Novom Sadu je 628 osoba. U pitanju su osobe koje su asimptomatične ili su bile u kontaktu sa osobama koje imaju koronu.

Juče je u samoizolaciji bilo 612 osoba, što znači da se nastavlja rast broja Novosađana u karantinu, ali je u pitanju nešto blaži rast u odnosu na prethodne dane.

U Srbiji je danas u izolaciji 8.041, dok ih je dan ranije bilo 7.603.

Kon: Situacija gora nego u aprilu, nikada nisam video takvu epidemiju

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

26 Shares
Share via
Copy link