Beograd Novi Sad

Noćni život cveta u Beogradu i Novom Sadu, na korona žurkama i do 700 ljudi

korona-zurka-tasmajdan
Foto: RAS Srbija

Komunalna milicija imala je sinoć pune ruke posla u Beogradu i u Novom Sadu. Komunalna milicija primećena je sinoć na nekoliko lokacija u Beogradu, a u sklopu najavljene pojačane kontrole kafića i restorana. Na jednoj korona-žurci bilo je čak 700 gostiju, a samo pražnjenje kluba trajalo je 30 minuta.

U klub koji se nalazi na ulazu u park Tašmajdan sinoć oko 21 čas upala je komunlna milicija i zatekla oko sedam stotina ljudi.

Reporter Nova.rs zatekao je tamo četiri vozila Komunalne milicije, dve interventne jedinice, kao i nekoliko patrola policije.

– Neverovatna scena. Više od četrdeset minuta praznimo klub i još ne možemo da ga ispraznimo. Čekamo dolazak ostalih inspekcija koje će proveriti rada ovog ugostiteljskog objekta. Zatečena lica biće sankcionisana po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti – rekao je za “Blic” povodom ovog slučaja direktor Komunalne policije Ivan Divac.

korona-zurka-beograd
Foto: E stock /Časlav Vukojičić

Tokom vikenda je bilo veselo i u Novom Sadu.

Novosadska policija je sinoć oko 23 sata izvršila akciju i prekinula korona-žurku Sremskoj Kamenici u klubu “Insomnia” u centru ovog naselja.

Na lice mesta izašao je veliki broj policajaca sa više vozila, a gosti su zatečeni u lokalu uprkos merama kriznog štaba. U lokalu je bilo stotinak osoba.

Samo noć ranije, u Novom Sadu je došlo je do opšte tuče u Temerinskoj ulici, u kafani koja je radila uprkos zabranama koje je doneo krizni štab. U tuči je učestvovalo više od 20 lica. U ovoj tuči kafana je potpuno demolirana , a povređeno je pet lica. Brzom reakcijom pripadnika MUP-a sprečena je veća eskalacija sukoba i eventualne žrtve.

kafana-policija
Foto: nsuzivo

Novosadska policija uhapsila je trojicu državljana Bosne i Hercegovine, D. K. (22), M. M. (23) i S. T. (23), kao i D. P. (21), sa područja Inđije, zbog sumnje da su učinili krivično delo učestvovanje u tuči.

Kao što je ranije najavljeno, komunalci kontrolišu rad ugostiteljskih objekata, koji posle 20 sati ne bi trebalo da rade.

Krizni štab u januaru je doneo set mera za suzbijanje epidemije koronavirusa. Po tim merama, rad restorana i kafića ograničen je do 20 časova, a Krizni štab je naglasio da organizovanih proslava ne sme da bude.

Na snazi je i zabrana okupljanja više od pet ljudi i obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru.

Lokali u Beogradu i Novom Sadu prekršili su sve ove mere Kriznog Štaba i očekuje se da će policija kazniti sam lokal, kao i građane koji su se u njemu okupili.

Kovid elita i pišanje po kovid sirotinji – mala zabava u paralelnoj stvarnosti

Dragana Krstić

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Tako treba udariti po dzepu neposlusne gradjane,pa lepo price pideliti disciplinovanim gradjanima.Bilo bi para bogami za lepu novcanu pomoc!!!

175 Shares
175 Shares
Share via
Copy link