Koronavirus Srbija

Zaraženi skoro svi lekari i osoblje na Infektivnom odeljenju leskovačke bolnice

Krizni štab Leskovca izvestio je juče da je skoro celo osoblje Infektivnog odeljenja u leskovačkoj bolnici zaraženo koronavirusom.

Među zaraženima su i servirke, a pozitivno na koronavirus je još šest radnika kompanije “Jura”.

Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u Leskovcu od juče je porastao za više nego duplo – jučeje saopšteno da ih je 62, za 32 više nego prethodnog dana.

Među obolelima su 23 zdravstvena radnika, a njih 18 je iz lesksovačke Opšte bolnice i petoro iz Doma zdravlja, navodi Fonet a prenosi N1.

Iako su zaraženi skoro svi lekari i medicinko osoblje sa Infektivnog odeljenja, gde sada rade samo dva lekara i dve medicinske sestre, komandant Štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović i direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević tvrde da su oni imali kompletnu zaštitnu opremu i da su se “verovatno zarazili kada su je skidali da idu u toalet ili da popiju kafu”.

On je dodao i da se među 23 zaraženih zdravstvenih radnika nalaze i radnici sa Službe za infektivne bolesti, gde su ostala da rade dva lekara i dve medicinske sestre.

“Do daljeg će grudno i infektivno odeljenje funkcionisati kao jedno, a načelnik grudnog odeljenja od sada će rukovoditi Službom za infektivne bolesti, a ta služba će se kadrovski popuniti lekarima i specijalizantima koji su zaposleni u leskovačkoj bolnici”, rekao je Dimitrijević.

On je dodao da će, po preporuci Kriznog štaba Vlade Srbije, “svi oni koji su oboleli u toku dana biti prevezeni u Niš”.

Direktor bolnice Nebojša Dimitrijević je rekao da je ta ustanova dobila dva mobilna respiratora.

Izvor: Insajder

Niškim lekarima obolelim od koronavirusa država smanjuje platu za trećinu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

98 Shares
Share via
Copy link