Koronavirus Srbija

Kon: Nisam učestvovao u zaveri i lažiranju podataka

predrag kon

Epidemiolog Predrag Kon objavio je na svom Fejsbuk nalogu da nema ni govora da je učestvovao u bilo kakvoj zaveri ili svesnom lažiranju bilo kojeg podatka tokom pandemije korona virusa.

Na taj način on je reagovao na navode profesora Zorana Radovanovića, koji je od članova Kriznog štaba tražio da se izvine javnosti zbog netačnih podataka o broju obolelih i umrlih od kovida.

– Sve vreme radim na tome da se do kraja raščiste greške, posebno u oblasti informatičke podrške, sa kojom smo, na ovaj način, radili prvi put. Jedinu odgovornost koju prihvatam je što sam bio na planiranom odmoru od 10 do 19. juna – poručio je Kon.

Po povratku, podsetio je Kon, 20. juna napisao je pismo upozorenja Vladi, “jer teškoće u radu sa bazom kovid 19, po izjavi mojih saradnika, počinju sredinom juna, pre toga ih nije bilo”.

– Eksperti Svetske zdravstvene organizacije, koje predlažete da se pozovu, po mom mišljenju su uvek dobrodošli. Uostalom, sve ‘škole’ i kurseve SZO u vezi priprema za pandemijske situacije sam prošao. Na mnogima sam vrlo aktivno učestvovao i davao doprinos svojim prezentacijama – podsetio je Kon.

Ostajem na ovom poslu do razrešenja, eventualne teške zdravstvene sprečenosti ili do prestanka pandemijske pretnje, u skladu sa Hipokratovom zakletvom i svojom profesionalnom obavezom, naglasio je Kon.

Kisić Tepavčević: Prva bih sa svojom porodicom stala u red za vakcinu

Izvor: Fonet

Dragana Krstić

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

komentar

Klikni da objaviš komentar

42 Shares
Share via
Copy link