Koronavirus Srbija

Kon: Hodamo po ivici i nemamo policijski čas da to rešimo

Član Kriznog štaba Vlade Srbije epidemiolog Predrag Kon rekao je da Beograd predstavlja pravu epidemiološku bombu i da ima mnogo mesta gde koronavirus može naglo i nekontrolisano da se proširi.

U gostovanju na RTS-u Kona je još jednom pozvao na poštovanje mera i na uključivanje svih zvaničnih struktura koje treba da kontrolišu da li se te mere sprovode.

“Jako je važno shvatiti, mi smo sada u vikendu, to je bilo vreme kada smo nekada to rešavali policijskim časom, sada toga nema i sada imamo samo sopstvenu svest i to je jako važno da se kontrološe”, istakao je Kon, a preneo b92.

Na pitanje kakva je trenutno situacija u Srbiji i da li smo prošli vrh drugog pika prvog talasa, Kon je odgovorio da je to jako ozbiljno pitanje.

“Mi smo na visokom novou i stabilizovala se ta krivulja, hodamo po samoj ivici, posebno u Beogradu”, dodao je Kon.

On je objasnio da kada se kaže da je virus probio epidemiološke barijere, to ne znači da epidemiolozi ne rade svoj posao, već da i dalje prate kontakte.

“Suština je da je virus u narodu i da se slobodno relativno prenosi i da je jako važno ovaj trenutak shvatiti, jer sada nemamo više policijski čas koji nam je razrešavao tu situaciju i sve ono što je propisano mora da se poštuje”, istakao je Kon.

On je podsetio da je obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru i na otvorenom tamo gde ne može da se omogući rastojanje od 1,5 metara.

Epidemiolog je 31 dan proveo u bolnici na lečenju od korone: Umiru i zdravi ljudi!

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
73 Shares
Share via
Copy link