Magazin Srbija

Nekada Slobin huškač a danas omiljeni Vučićev pisac okupio krizni štab na promociji knjige

Komrakov
Foto: Printscreen/Twitter/@zdravkoJankovic

Bivši urednik RTS-a, Milorad Komrakov, napisao je tri knjige o koronavirusu. U njima je dao svež pogled na ono što nam se danas dešava u “novoj realnosti”.

Međutim, gospodin Komrakov, bio je jedan od vodećih propagandista režima Slobodana Miloševića. Sada se ponovo vratio na veliku scenu, a članovi kriznog štaba ovom piscu prisustvuju na promociji.

Podsetimo, Milorad Komrakov je bio urednik informativnog programa u vreme NATO agresije tokom bombardovanja zgrade RTS-a u Abardarevoj ulici kada je poginulo je 16 radnika te medijske kuće. Devedesete praktično nikad nisu ni iščezle iz naših života, već se sada širom otvorenih vrata to i vidi i uopšte ni ne prikriva.

Miloševićev urednik, Vučićev pisac

Milorad Komrakov?

– Milorad Komrakov, da, da, onaj sa Dnevnika 2 koji bi trebalo da je u mišijoj rupi do kraja života, lažov, ratni huškač i ubica, dr Predrag Kon i dr Branislav Tiodorović predstavljaju knjigu o Kovid-19 koji pisao Komrakov – napisao je Zdravko Janković na Tviteru.

Da se istorija prvi put manifestuje kao tragedija a drugi put kao farsa govori podatak da je za vreme NATO bombardovanja ministar informisanja bio ko drugi do trenutni predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tragedija je što je stradalim radnicima bilo zabranjeno da izađu iz zgrade RTS-a, dok ju je NATO proglasio kao vojni cilj i bilo je samo pitanje momenta kada će se bombardovanje i dogoditi.

Farsa je što se danas, posle više od 2 decenije, isti ljudi iz tih vremena pojavljuju u javnosti i okupljaju oko vladajućih – što je ruglo i lakrdija.

Zbog toga nikoga ne treba da čudi što “novi” mračni relikti prošlosti isplivavaju svakog dana a vladajući režim ih oberučke prihvata.

Komrakov je bio Milošević urednik, moguće da je sada postao Vučićev, lični, omiljeni pisac. Uopšte nije isključeno.

Shvatite da vas j u mozak

Sa funkcije urednika Komrakov je smenjen 5. oktobra 2000. godine, kada su demonstranti zauzeli okupirani RTS.

Davno behu devedesete, ali pun istorijski krug i obrt nikako da se dogodi, a akteri nađu tamo gde im je i mesto – u ramu slike istorije srama.

No, dok uspavani srpski narod naseda na iste mantre 30 godina, a pamti kao zlatna ribica, zaboravljeni asovi iz devedesetih se vraćaju na scenu u punom sjaju – reanimirani i revitalizovani.

Komrakov se može pohvaliti i da mu je recenzent jedne od knjiga o koroni bio Branimir Nestorović, bivši član kriznog štaba. Važno je napomenuti da su mu pomoć pružili i doktori Predrag Kon Branislav Tiodorović. Tako je ovaj gospodin oko sebe okupio ceo krizni štab.

Na kraju, dobro reče jedan čovek – Vučić želi da bude Slobodan Milošević ali ne i neslavan kraj. Sve prilike su da i jeste u pravu.

Živele devedesete.

Nestorović bi da zamuti vodu i vidi šta će da ispliva, a priča već opasno smrdi

Čitajte Luftiku na Google vestima

45 Shares
Share via
Copy link