Moda

Kombinezon ili haljina za maturu – šta obući?

Haljine na lutkama

Sezona matura samo što nije stigla, a devojke su odavno u potrazi, bar u mislima, za savršenom idejom kako žele da izgledaju ove posebne večeri. Svečana prilika kakva je matura, zaslužuje i što lepši, svečani izgled, a devojke prosto uživaju u spremanju i biranju savršene odevne kombinacije za ovu priliku.

Maturske haljine, pogotovo večernje i duge, retko kada u savremenom dobu devojke imaju prilike da nose, pa maturu iskoriste kao savršenu priliku za prefinjen i otmen izgled, te se odluče za duge haljine za maturu. Ipak, ima i onih koje žele da se posebno istaknu, pa se odluče za svečani kombinezon ili pantalone. Odlučni da vam pomognemo i razrešimo dilemu, te u nastavku možete pročitati nekoliko ključnih stvari na koje treba da mislite ako vam se u glavi ponavlja: “Kombinezon ili haljina za maturu – šta obući?”.

Oblik tela i odabir savršene kombinacije za maturu

Pri odabiru, razgledanju i potrazi za savršenim odevnim komadom za maturu, devojke čine veliku grešku isprobavajući isključivo one komade koji izgledaju lepo na lutki, a zapostavljajući haljine čiji im se izgled ne sviđa na ofingeru.

Retko koja devojka je savršenih, lutkinih, proporcija i svakoj devojci stajaće drugačije krojeni odevni predmeti pa tako i haljine i kombinezoni. Dugim haljinama mogu se pokriti nedostaci, kratkim one kojima je to adut mogu se istaći noge, dok kombinezoni daju efekat dužih nogu i ističu tanak struk.

Svakako, duga haljina, zavisno od kroja, ima više potencijala da odlično stoji većem broju devojaka nego što je do slučaj sa kombinezonom čiji su donji deo pantalone koje više stoje devojkama sa lepo oblikovanim nogama, zadnjom ložom i tankim strukom.

Devojke na maturi

Elegancija i otmenost kao kriterijumi odabira

Sem onog najvažnijeg – a to je odgovor na pitanje “šta nam najbolje stoji?”,  treba misliti i na samu priliku za koju se oblačimo. Matura je, po pravilu, jedan od najsvečanijih događaja u životu i jedna od retkih prilika u kojima devojke mogu da se obuku otmeno.

Duga haljina, kao sinonim za eleganciju, zato je izuzetno popularan izbor kada je reč o odabiru savršenog odevnog predmeta za ovu priliku. Za večernju, dugu haljinu nema mnogo prilika u životu, dok se kratke mogu nositi u bilo kom večernjem izlasku. Kombinezoni imaju potencijal da budu elegantni i otmeni, ali retki su takvi, pa kada je reč o ovom kriterijumu, haljina je ta koja odnosi pobedu.

Kombinezon i haljina kao stilski pečati

Kombinezon i haljina “leže” drugačijim tipovima devojaka ne samo u odnosu na njihovu konstituciju, već i s obzirom na njihov lični stil. Sportskom tipu, devojci koja je u srednju školu ili gimnaziju obožavala da dolazi u trenerkama, farkerkama i duksevima svakako će bolje stajati elegantne pantalone ili kombinezon i u njima će se bolje osećati, a ima li čega važnijeg od toga?

Isto se važi i za ženstvene devojke koje obožavaju da nose haljine, ženske boje i lepršave krojeve. Za njih preporučujemo dugu, elegantnu i prefinjenu matursku haljinu. One devojke koje vole nešto atraktivniji izgled izvrsno će se osećati u kraktoj haljini, ili dugoj ali uskoj. Njima se može dopasti i opcija u vidu uskog kombinezona.

Komfor i matursko veče

Komfor mnoge devojke zapostavljaju kao važan kriterijum pri odabiru izgleda za ovo posebno veče. Savetujemo da ipak obratite pažnju i na ovaj element, pogotovo s obzirom na to da su maturske večeri mahom juna kada visoke temperature čine svoje.

Izgledaćete najbolje ako se tako budete i osećale, te zato savetujemo da odaberete da nosite haljinu ili kombinezon od prijatnog materijala. Sem toga, razmišljajte o tome koliko će vam biti udobno u haljini, a koliko u kombinezonu. Ako ste pobornik praktičnosti, komfora i opuštenijeg osećaja – kombinezon odnosi pobedu kada se radi o ovome

Pa da sumiramo: razmišljajte o onome što najbolje stoji vašoj telesnoj konstituciji i stilu, a prilikom odabira uzmite u obzir i kriterijume kao što su elegancija i komfor – nema sumnje da onda nećete pogrešiti! Ne zaboravite na odabir šminke i frizure, kao i cipela i torbica, ali ne zaboravite ni ono najvažnije –  da se osećate dobro u svojoj koži – obucite ono u čemu ste autentične i svoje i ne skidajte osmeh s lica – rado ćete ga videti kroz par godina na fotografijama s ove posebne svečanosti.

TOP 8 modela haljina za proleće/leto

Share via
Copy link