Magazin

Selma Bajrami nije jedina kojoj nije dozvoljen ulazak u Srbiju, i ove poznate ličnosti imaju zabranu ulaska

selma-bajrami-2
Foto: Printscreen

Juče je u medijima odjeknula vest o tome da je pevačici Selmi Bajrami zabranjen ulazak u Srbiju.

Ona je zadržana na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”, a kasnije se oglasio doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin i otkrio da je on lično to zabranio nakon što se pojavio snimak na kom Selma peva pesmu “Valle Kosovare” i pokazuje simbol dvoglavog orla.

“Ne možete pokazivati simbole ‘Velike Albanije’ i uzimati novac u Srbiji. Kome je ‘Velika Albanija’ ponos, Srbija ne treba da bude tezga. Kao što sam rekao, dok sam služio Srbiji kao direktor BIA, izdao sam jedan broj naredbi koje se odnose na sve one koji gaze dostojanstvo Srbije i našeg naroda. Ne znam koje naredbe su ostale na snazi, ali najbolje da izdajnici i oni koji misle da se može nekažnjeno pljuvati po Srbiji to sami provere”, izjavio je Vulin za Tanjug, prenosi “Telegraf“.

Međutim, ona nije jedina javna ličnost kojoj nije dozvoljeno da uđe u našu zemlju.

Crnogorskoj pevačici Jadranki Barjaktarović ova zabrana je izrečena nakon što je na jednoj političkoj proslavi u Crnoj Gori izmenila tekst pesme i umesto “ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine”, otpevala “ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije”.

Neposredno nakon toga, Jadranka je vraćena sa granice kada je iz Crne Gore krenula u Beograd.

Starleti Soraji Vučelić je od 2018. godine zabranjen ulazak na teritoriju Republike Srbije jer se njeno ime našlo na spisku osoba bezbednosno opasnih po našu zemlju.

Njoj je zabranjen ulazak u skladu sa zakonom o strancima, na osnovu kog se, bez posebnog obrazloženja, ulazak u zemlju može zabraniti stranim državljanima u cilju zaštite javnog poretka ili bezbednosti Srbije i njenih građana.

soraja-rolex
Foto: Instagram/Soraja Vučelić

Nekadašnji takmičar “Zvezda Granda”, Sadik Hasanović iz Srebrenika, dobio je zabranu ulaska u Srbiju nakon što su internetom počeli da kruže snimci na kojima se vidi da je kao tinejdžer, zajedno sa svojim ocem, imao bend “Sateliti”, te da su više puta opevali klanje Srba u Kravici. Takođe je otkriveno i da su prijatelji sa ratnim zločincem Naserom Orićem.

Ulazak u Srbiju nije dozvoljen ni popularnim reperima Jali Bratu i Bubi Koreliju.

Kao što je već poznato, Bubinoj i Jalinoj zabrani ulaska u Srbiju prethodio je incident na njihovom nastupu u Nišu, kada je čaln obezbeđenja, koji je inače blizak reperima, bacio sa bine dečka u publiku, a zatim ga i fizički napao. Ovaj događaj izazvao je i lavinu reakcija, a pokrenuta je i peticija kako bi im se zabranio ulazak u Srbiju, što je urodilo plodom.

Nikada nije bilo teže biti otac maloletnog deteta u Srbiji nego u doba Jale i Bube

Izvor: Nova

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link