Izbori 2020 Magazin

Ko su novi poslanici: Lav Pajkić, Koka, operska diva, Pupinov potomak, Ivanovićeva udovica

Po završetku izbora vladajuća stranka najavila je radikalizaciju svojih redova, pa se u SNS-u moglo očekivati mnogo mladih lica.

Međutim, nije prvi put da ono što najave – ne ispune. Umesto obrazovanih, mladih i perspektivnih lica na listi su sin lidera PUPS Milana Krkobabića – Stefan Krkobabić, udovica Olivera Ivanovića – Milena Popović, ali i voditelj Lav Pajkić.

Pomislili biste – konačno, neka sveža krv! Ipak, ne treba zaboraviti rane radove Lava Grigorija Pajkića iliti „lažnog Njuzovca“ koji je svojom emisijom „Kontravizija“ trebalo da parira Kesiću i ekipi Njuzovaca, piše Noizz.rs.

– Mene konkretno interesuje omladinska politika, da negde, na neki najbolji način pomažem omladini, da se borim za prava mladih. Dete sam poznatih pa se očekuje neka velika pomoć – rekao je svojevremeno Lav za jedan srpski portal.

Inače, sin spisateljice Isidore Bjelice je filmski i televizijski producent, kao i montažer. U njegovo znanje i stručnost u ovom polju smo se donekle i uverili imajući u vidu neuspeh sa autorskom „Kontravizijom“, a ako poslanički posao bude radio upola „dobro“ kao voditeljski, ne sumnjamo da će Kesić i Njuzovci imati dodatnog materijala.

Pored mladog Pajkića, u skupštinskim klupama će se naći neki od veterana, poput Dragana Šormaza iz SNS, koji je već oko 20 godina narodni poslanik, ali i neka potpuno nova lica kojima je ovo prvi ulazak u parlament.

Tako će prvi put u Skupštini kao poslanik SNS sedeti poznati violinista Jovan Kolundžija, Stefan Krkobabić, inače sin lidera PUPS Milana Krkobabića. Takođe, vatreno kršenje imaće i čuvena glumica sa liste SPS Jelica Sretenović, koju građani pamte po čuvenoj ulozi Koke u seriji „Bolji život“.

Lista koju je predvodio SNS osvojila je 188 mandata i sa nje ulaze Jovan Kolundžija, magistar violine, koji je na visokom trećem mestu. Ivan Tasovac, pijanista i direktor Filharmonije, na devetom je mestu, a zagarantovano je i mesto operskoj divi Jadranki Jovanović, koja je na 23. mestu i koja je bila poslanik u prethodnom sazivu.

U Skupštinu ulazi i Milena Ivanović, udovica Olivera Ivanovića, koja je na 55. mestu.

Lista SPS-JS osvojila je na izborima 32 mandata, pa u parlament ulaze Smilja Tišma, koja je rođena 1929. i koja je kao dete preživela strahote Jasenovca. Sa ove liste dolazi i buduća najmlađa poslanica Dubravka Kralj (1994. godište), koja je master pravnik.

Sudeći prema listi i broju osvojenih mandata, u skupštinskoj klupi videćemo i Tomu Filu, poznatog beogradskog advokata koji je zastupao Slobodana Miloševića i Jovanku Broz, a tu će biti i Ljupko Petrović, poznati fudbalski trener, tačnije jedini jugoslovenski trener koji je trijumfovao u Kupu evropskih šampiona sa Crvenom zvezdom 1991.

U parlament ulazi i Justina Pupin Košćal, potomak naučnika Mihajla Pupina.

Lista koju je predvodio Aleksandar Šapić ima 11 mandata, a sudeći prema spisku, u Skupštinu ulaze nekadašnja poslanica SRS Marina Raguš, koja je na drugom mestu na listi, kao i novinar Radomir Dmitrović, inače bivši urednik Večernjih novosti.

U parlament sa osmog mesta na listi ulazi i nekadašnji general Vojske Republike Srpske Svetozar Andrić, a u skupštinskim klupama će ponovo biti i Željko Tomić, koji je u jednom od ranijih saziva bio poslanik DSS.

Izvori: Noizz.rs/Kurir/Glas Javnosti

Novopazarci pokrenuli peticiju da se Vučiću ukine titula počasnog građanina, ne zaboravljaju mu pretnje o likvidacijama muslimana

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • The dream team!

    Da nam kroji sudbinu tačno onako kako bi smo mi to želeli i kako smo verovatno i zaslužili.

    Još samo da izbori nisu falsifikovani, gde bi nam bio kraj…

  • Ovakav uzas i sprdnju od skupstine,svet i zdrav razum nije video. Sramota me je ove drzave…fuj

2.4K Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap