Kolumne

Ko je i zbog čega skinuo Konstrakti mladeže sa lica?

konstrakta-triptih
Printscreen

Na fan page stranici konstarkta.official koju prati 42 hiljade ljudi postavljena je Konstraktina fotografija na kojoj je ona sa sklonjenim šiškama pod crnim šeširom i onim vedro nebo očima, bledim tenom, prirodna i sudeći po komentarima većine “lepa kao magija”.

Međutim ono što je ljudima zapalo u oči jeste da na fotografiji nema nijednog Konstraktinog mladeža, počev od onog prepoznatljivog sa leve strane ispod oka.

Gde je mladež?

Što ste sklonili mladeže?

Ko i zašto fotošopira Konstraktu?

Mora li se u Srbiji sve prirodno i lepo ukaljati?

Neki su od komentara.

Nije najjasnije ko je to uradio jer u pitanju je fan page stranica, da li neko ko postavlja objave ili je ovakva fotografija možda urađena za neki od časopisa pa je samo preuzeta.

U svakom slučaju da se Konstrakta pitala verujem da bi mladeži ostali na licu, “Nosi ih” samouvereno, pri tom prilično je otvorena u svom stavu po pitanju današnjih ludih trendova. Uostalom 21. vek je, skidaju se za par minuta ako smetaju.

Dobro mi je ovo pitanje iz komentara: Ko i zašto fotošopira Konstraktu, jer bez njenog odobrenja zaista je sramotno skidati mladeže u fotošopu, ispada da je nebitno sve što je postigla, svi njeni kvaliteti, talenti, poruke koje kroz reči i muziku šalje naspram tri mladeža na licu.

Da li je ovo rezultat pomahnitalog trenda da se sve “suvišno” sklanja iako nemamo mi pojma šta je kome suvišno, niti šta je kome lepo, poželjno, važno ili nevažno.

Jesmo li mi niko i ništa ako ne skinemo upečatljiv mladež, celuluit s nogu, podočnjake, višak kože s vrata, sa struka, kuka, boka, nosa? Jesmo li sa svojom posebnošću apsolutno nebitni ako se ne dohvatimo fotošopa i uglancamo se za instagram javnost i lajkove. Ko smo uopšte mi ako nismo super savršeno prepeglani, preplanuli, napućeni, propušteni kroz 1000 filtera da ličimo na plastične lutke?

Konstrakta je predivna bleda nežna prirodna carica, lepa u svojoj autentičnosti i pre svega snazi koju emituje. Mladeži njenoj posebnosti daju još veći šmek. Ali izgleda da to neko nije skapirao pa ih je sa dva tri klika sklonio i pojma nemam šta postigao. Kao sad je talentovanija? Ima još bolje glasovne mogućnosti? Još veću snagu? Posebnost? Ili je “samo” lepša?

Ne shvatam. Da li je to bila ideja, da Konstrakta bez mladeža “bude lepša”?

Nije ni čudo što žene sve više vremena provode po salonima i na operativnim stolovima, ulepšavajući se do iznemoglosti, menjajući noževima sve ono što su trendovi glupi nametnuli kao višak. Neće na plažu jer imaju celulit, višak na bedrima, vene, strije, viseće grudi. Kako zaboga kad svuda po instagramu fotošopiranih devojaka na kilo, sve iste, istih nosića, zubića, sisića, guzića (zapravo ovde deminutiv nije poželjan), sve stanjene fotošopom.

U ovakvoj truloj atmosferi gde si očigledno niko bez čekiranih stavki poželjnih za “lepotu” nije ni čudo što je nekom dunulo da skida Konstrakti sa lica tri mladeža.

Konstrakta iznela stav o EU i prodrmala kavez frustriranim tviterašima (VIDEO)

oznake

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link