letnja_literatura_knjizare_
Lifestyle Vesti Novi Sad

Zorannah, Nikolas Sparks, Vesna Dedić – letnji romani po izboru knjižara

Sezona letovanja je počela, a ako razmišljate koje knjige da spakujete u kofer uz kupaće kostime i ostale sitnice pročitajte listu koju su za vas sastavile knjižare Vulkan i Laguna u Novom Sadu. Lagani i zanimljivi, ovi romani imaju interesantne zaplete, a idealni su za leškarenje i uživanje na plaži. Od novog romana blogerke Zorane Jovanović, preko Jelene Bačić Alimpić, Paola Koelja do Vesne Dedić, lista je šarolika te ćete sigurno pronaći nešto za sebe.

Laguna

Molitva  za oproštaj – treći deo trilogije Kazna za greh, Jelena Bačić Alimpić

kazna_za_greh_jelena_bacic_
laguna.rs

Čestita, lepa i obrazovana Emilija Nojbauer posle mnogo godina borbe, konačno ostvaruje svoj san i postaje profesor na Univerzitetu u Beču. Njen mentor i suprug doktor Franc Nojbauer svim srcem je podržava, ali s vremenom gubi zdravlje, pa najpre njegovo slepilo, a zatim i psihički problemi zadaju velike muke svima oko njega. Emiliji će naposletku stići davno napisano pismo, a u njemu pretnja da će joj zaboravljena obećanja iz prošlosti zauvek promeniti budućnost.

 

Biti kao reka, Paulo Koeljo

biti_kao_reka_paulo_koeljo

Sedam godina razmišljanja, putovanja i susreta dovelo je pisca ovih neodoljivih zapisa do otkrića fascinantne filozofije života. Koeljo je zavodljiv pripovedač koji inspiriše ljude širom sveta da iza običnog i pojavnog vidi nesvakidašnje i izuzetno. Stoga, 101 priča u ovoj knjizi je Koeljova 1001 noć.

Šetnja za pamćenje, Nikolas Sparks

setnja_za_pamcenje_sparks
laguna.rs

Godina je 1958. i sedamnaestogodišnji Landon uživa u svojoj razuzdanoj mladosti: izlazi sa brojnim devojkama, a ponekoj i izjavljuje ljubav. On je potpuna suprotnost u odnosu na nju, Džejmi Salivan, kćerku lokalnog sveštenika, koja se stara o svom ocu, ne odvaja se od Biblije čak ni u školi i volontira u sirotištu. Ali sudbina će umešati svoje prste te će im se putevi spojiti.

 

Tragovima srca, Kerolajn Džonson (Edicija Amoreta)

tragovima_srca_edicija_amor
www.delfi.rs

Đina Stjuart se razvela, deca će čitavog meseca biti s bivšim mužem, a ona se vraća u rodno mesto da pripremi kuću svojih roditelja u kojoj će sa decom provesti ostatak leta. Istog dana, na njenim vratima se pojavljuje Itan. Još u detinjstvu se zaklela da sa Itanom nikada više neće da razgovara jer je bila zaljubljena u njega, a on ju je izdao. Međutim, to je bilo pre mnogo godina i sada sve to izgleda šašavo.

 

Ukus poljupca prelepe Šardone, Heder Hejford (Edicija Amoreta)

ukus_poljupca_prelepe_sardo
www.delfi.rs

Šardone je prelepa plavuüa, srednja ćerka velikog Ksavijera Sen Pjera, poznatog  po skandalima, ogromnim vinogradima i vinima koja pravi. Rešena da popravi lošu sliku svoje porodice u javnosti, Šardone se sprema da osvoji nagradu na dobrotvornom takmičenju i time pomogne ugroženim doseljenicima. Međutim, ne sanja kakvog rivala će imati na trkačkoj stazi i raskošnim prijemima, nespremna na izazov koji se zove Rajder Mekbrajd.

 

Nastavak na sledećoj stranici>

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share