Recepti

Kljukuša: Staro jelo balkanskih seljaka kojim se svi oduševe, a sastojke uvek imate u kući

kljukusa

Kljukuša sa krompirom je starinsko seljačko jelo koje svi obožavaju. Recept za tradicionalnu kljukusu je brz i jednostavan, a sastojke u svakom trenutku imate u kući.

Pred vama je recept za ovo starinsko srpsko jelo i nema razloga da kljukuša od krompira već danas ne zamiriše u vašem domu.

Kljukusa sa krompirom – recept

Sastojci

  • krompir 600 g
  • brašno 200 g
  • jaje 1
  • crni luk 1 glavica
  • ulje 1dl.
  • kisela pavlaka 2 dl
  • beli luk 3 čena
  • biber po ukusu
  • so po ukusu

Priprema:

Krompir oljuštiti i narendati na krupnu stranu rendea, pa ga sjediniti sa brašnom, uljem, jajetom, sitno seckanim crnim lukom i začinima po ukusu.

Dobro izmešati da bi se dobila ujednačena masa.

U manji pleh sipati ulje da prekrije dno pleha i zagrejati ga u rerni da počne da cvrči. Potom preko njega sipati smesu od krompira i ravnomerno je rasporediti.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok korica ne porumeni.

Posebno umutiti pavlaku sa pasiranim belim lukom i služiti uz pitu. Vaša kljukusa sa krompirom je spremna!

Čudotvorna bakina čorbica koja garantuje dobro zdravlje vašeg detata

Čitajte Luftiku na Google vestima

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

652 Shares
652 Shares
Share via
Copy link