Svet

Kličko: Ukrajinci će se izboriti sa Rusima, kao i Albanci protiv Srba

vitalij-klicko

Gradonačenik Kijeva Vitalij Kličko, tokom boravka u Davosu, dao je intervju za švajcarski list „Le Kanton 27“ i tom prilikom se zahvalio Albancima i Kosovu na vojnoj podršci, ali i solidarnosti sa ukrajinskim narodom. Kličko je poručio da „se Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora“.

– Veoma mi je drago što sam prvi put sreo jednog albanskog novinara, što je dobra prilika da prenesem poruku vama, albanskom narodu na Balkanu. Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci koji vole potrebu, koju nam neko nameće. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava da okupira Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije… – kaže Kličko za pomenuti švajcarski list.

Gradonačelnik Kijeva, ujedno i bivši svetski šampion u boksu, zahvalio se Kosovu i Albancima na solidarnosti sa Ukrajinom kako u vojnom aspektu tako i na humanitarnoj pomoći.

– Verujem da ćemo mi u Ukrajini, pored Boga, vratiti ovu podršku našoj zemlji, našem narodu. Hvala Kosovu, hvala Albancima. Kao što ste vi oslobođeni od Srbije, bićemo oslobođeni i mi od Rusije – rekao je Kličko.

Izvor: Nova

Zelenski zove svet na Evroviziju u Marijupolj, a mi na Olimpijske igre dogodine u Prizrenu

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

514 Shares
514 Shares
Share via
Copy link