Balkan Lifestyle

Klepetan se opet vratio Malenoj, a svi su mislili da je uginuo

klepetan i malena

Jeste li čuli za neverovatnu ljubav Malene i Klepetana, para belih roda u Hrvatskoj?

Skoro 20 godina Klepetan odlazi u Južnu Afriku, da bi se u proleće vratio svojoj Malenoj, koja zbog slomljenog krila ne može da leti, te ga čeka u Hrvatskoj.

O Malenoj već skoro tri decenije brine gospodin Vokić iz Brodske Varoši, nedaleko od Slavonskog Broda.

– Istina je, vratio se u aprilu. Zasad imaju tri jajeta, jedno se razbilo, hladnoća je gadno na njih delovala. Evo baš je sad bio sa mnom tu u dvorištu dok ona leži na jajima – rekao je Vokić, koji je, kako je naveo, bio šokiran Klepetanovim povratkom i ove godine.

– Prošle godine je došao 18. marta, isto je bilo prehladno za njih, jaja su im se posmrzavala pa je on 18. aprila otišao. Ja sam tada mislio da je otišao da ugine, nije se vraćao celu godinu. To je jedino na što sam mogao sumnjati, međutim, sada je ponovo došao. Sad samo što ne pleše oko mene, kao da se izvinjava, ne znam kako to drugačije da protumačim – rekao je Vokić i dodao da u blizini ima nekoliko gnezda, ali za sada samo Klepetan i Malena imaju jaja.

Izvor: 021.rs

Zašto najlepše selo na svetu preklinje turiste da više ne dolaze

Bojana Savić

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

1.1K Shares
1.1K Shares
Share via
Copy link