Lifestyle

Kišobrani kao inspiracija za dekorisanje

Oni koji misle da kišobrani postoje samo da bi pružili zaštitu od kiše i vlage, varaju se. Ovi praktični predmeti svoju namenu pronalaze u modi, umetnosti i dekoraciji prostora. Pogledajte sledećih nekoliko ideja koje bi vas mogle inspirisati da prostor u kom boravite učinite zanimljivijim i lepšim.

ulicna-dekoracija-kisobranimaDekoracija malih ulica šarenim kišobranima, koji vise nad glavama prolaznika su vrlo popularan trend u Evropi i svetu. Turisti se rado slikaju ispod takve dekoracije, a “nebo” od šarenih kišobrana čini fotografiju originalnom. Poslednjih nekoliko godina upravo tu vrstu dekoracije koriste i domaći gradovi, u vreme festivala i velikih događaja. Ukoliko živite u kući sa prostranim dvorištem, neka sledeća žurka ili rođendan bude povod za baš ovakvu dekoraciju.

dekorisana-kisobran-saksija

Evo još jednog dokaza da kišobran ne mora biti sinonim za sivilo i kušu. Uz vrlo malo truda ovaj detalj može krasiti i vrata vašeg doma, a zgodan je i kao poklon dragoj osobi. Malo ko bi ostao ravnodušan.

kisobran-dekoracija-noc-vesticaNa ovoj fotografiji je jasno da su domaćini spremali žuku povodom Noći veštica. Neka ovo bude samo mala ideja, varijacija je mnogo.

kisobran-dekoracija-enterijeraNa ovaj način se kišobrani mogu iskoristiti u dekoraciji enterijera. Poslovni prostor, kafić ili stan uz ovakvu dekoraciju postaje originalnost za sebe.

wedding-decoration-with-umbrella

Počinje sezona svadbi. Mladenci pažljivo biraju datum svog venčanja, samo da bi izbegli kišu. Ne mora više da bude tako. Uz kišobrane upotrebljene na originalan način, venčanje može biti najlepši dan u  životu uprkos kiši.

 

 

 

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
30 Shares
Share via
Copy link