Magazin

Australijski teniser Kirjos: Voleo bih da Novak osvoji Australijan open

kirjos
FOTO: NEIL HALL / EPA

Čovek koji je poznat po tome da ne voli srpskog tenisera, poželeo mu je desetu titulu u Melburnu zbog načina na koji se australijske vlasti odnose prema Đokoviću.

Kirjos je i ranije kritikovao to što je Novak završio u imigracionom pritvoru, ako je ranije ispunio sve uslove da se nađe u Australiji.

Umesto da trenira bez ometanja, Novak je završio iza brave, ministar za imigracijska pitanja Aleks Hok mu je opozvao vizu i slučaj je već dvaput završavao na sudu.

Završiće i treći put (subota 23.30), kada će i definitivno biti odlučeno da li će Đoković igrati na Australijan openu od ponedeljka.

– Taj ministar Aleks Hok kaže da je Novak Đoković pretnja našim granicama, ja kažem da nije, tretiramo ga kao da je oružje za masovno uništenje. Došao je da igra tenis, razumem to da ga napadaju zato što nije vakcinisan, ali ima dokumentaciju koja mu dozvoljava da igra – rekao je Kirjos u podkastu „No boundaries“.

On je dodao i da su Australijanci sada sav bes usmerili ka Đokoviću, iako, kako Kirjos kaže „ništa nije uradio, već samo hoće da igra tenis“ i napomenuo da je važno za sport da se Novak nađe na terenu u Melburnu.

– Želim da je****o osvoji Australijan open i da potom šetam sa majicom na kojoj piše ‘idemo’ i sa maskom Novak Đoković. Bilo bi je***o sjajno – glasan je bio Kirjos.

– Novak mi je lično poslao poruku na Instagramu. Zahvalio mi se što sam stao na njegovu stranu. Ni on sam nije očekivao da ću se ja oglasiti po tom pitanju. Đoković samo želi da igra tenis, verujem da mu je sada jako teško. Mislim da treba još veći broj tenisera da stane na njegovu stranu – rekao je Kirjos.

Izvor: Nova.rs

Ministar Houk priznao da je Đoković legalno ušao u Australiju pa mu ukinuo vizu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

86 Shares
Share via
Copy link