Magazin

Ministar Houk priznao da je Đoković legalno ušao u Australiju pa mu ukinuo vizu

aleks-houk
Foto: Beta (AP)

Australijski lokalni portal „Ejdž“, donosi priču koja baca novo svetlo na poteze kontroverznog ministra Aleksa Houka koji je Novaku Đokoviću dva puta ukinuo vizu.

– Ministar Houk je opisao Novaka kao nevakcinisanu osobu visokog profila koja je javno pokazala da se protivi vakcinaciji i pokazala je javno nepoštovanje kovida, kao što je nepoštovanje izolacije posle pozitivnog testa – navodi „The Age“.

Za Đokovića se navodi da je problem i da je remetio javni red i mir time što je hteo da uđe u zemlju bez vakcine, međutim, važan je još jedan aspekt čitave priče.

– U radikalnom preokretu slučaja protiv srpske teniske zvezde, ministar za imigraciju Aleks Houk priznaje da je nevakcinisani Đoković ušao u Australiju uz važeći medicinski izuzetak i da predstavlja mali rizik od zaraze virusom dok je bio u Australiji i prenošenja na druge zbog nedavnog infekcija – piše isti list.

Međutim, navodi se da bi prisustvo Đokovića tokom dve nedelje Australijan opena moglo da ugrozi živote i građanski poredak, pošto bi se prisustvo poznate nevakcinisane osobe moglo odraziti povećanje negativnog raspoloženja protiv obavezne vakcinacije i nepoštovanja pravila za suzbijanje korona virusa.

Direktor “Fajzera” stao uz Novaka: Veliki sam navijač Đokovića, zaštićen je od virusa

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

178 Shares
178 Shares
Share via
Copy link