Film Magazin

Kijanu Rivs 70% zarade od Matriksa donirao za lečenje i istraživanje leukemije

kijanu rivs

Glumac Kijanu Rivs donirao je 70% svoje plate iz prvog filma Matriks za finansiranje istraživanja leukemije – nakon što se njegova mlađa sestra 10 godina borila sa ovom opasnom bolešću.

Glumac, koji je navodno plaćen 10 miliona dolara unapred, ukupno zaradio 35 miliona dolara za prvi film u franšizi 1999. godine, bio je inspirisan da finansira istraživanje raka krvi nakon što je njegovoj sestri Kim, koja sada ima 55 godina, bolest dijagnostifikovana 1991. godine.

Kijanu je u to vreme bio sestrin glavni negovatelj i intenzivno je učestvovao u njenom oporavku nakon što je provela deceniju u borbi protiv raka, pre nego što je ušla u proces remisije.

Kijanu je bio tako odan Kim, da je prodao svoj dom kako bi bio bliži njoj. Nastavci „Matriksa“ su tada bili odloženi, a on je navodno potrošio i pet miliona dolara na terapije kako bi pomogao da mu se sestra oporavi, piše „Daily Mail“.

– Ona je uvek bila tu za mene, znate. Uvek ću biti tu za nju – govorio je ranije Kijanu Rivs.

Poznati glumac je od tada pokrenuo dobrotvornu fondaciju za pomoć onima koji se bore sa rakom.

– Imam privatnu fondaciju koja se vodi već pet ili šest godina, i pomaže par dečijih bolnica i istraživanje raka. Ne volim da prilažem svoje ime na njega, samo puštam fondaciju da radi ono što radi – rekao je Kijanu Rivs 2009. godine za Ladies Home Journal.

Kijanu je odavno je poznat po svojoj dobrotvornoj prirodi. Prema izveštaju Vol strit žurnala iz 2001, on je dao značajan deo svojih prihoda od drugog i trećeg dela „Matriksa“ ekipi koja je radila na filmovima.

– On je smatrao da su oni ti koji su napravili film i da oni treba da učestvuju (u raspodeli profita) – navedeno je u izveštaju.

U junu 2020. godine Kijanu, za koga se zna da veliki deo svojih prihoda donira u dobrotvorne svrhe, je na aukciji „ponudio“ virtuelni Zoom dejt od 15 minuta (sa nekom damom), kako bi prikupio novac za dobrotvornu organizaciju za decu obolelu od raka Kamp Duga Gold.

Ono što je poznato jeste da je kaskaderskoj ekipi filma Džon Vik poklonio rolekse u vrednosti od 9.150 dolara.

sat

Nema dileme, Kijanu Rivs je Čovek, sa velikim Č.

Ćerka, supruga, sestra… Izgubio je sve koje je voleo, ali nikada svoju anđeosku dušu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

2.5K Shares
2.5K Shares
Share via
Copy link