Lifestyle Moda

10 odevnih kombinacija Sare Džesike Parker koje je nosila devedesetih a aktuelne su i danas

Sara Džesika Parker apsolutna je ikona stila 1980-ih i 1990-ih. Njene odevne kombinacije su u mnogo čemu suzdržanije i funkcionalnije od stila novinarke, Keri Bredšo koju tumači ova slavna glumica. Publika širom sveta obožava oba stila,i novinarke i slavne glumice.

Izabrali smo deset najupečatljivijih odevnih kombinacija koje je Sara nosila osamdesetih i devedesetih a  koje su i danas u modi.

Bermude

Bermude su jedan od glavnih trendova prošlog leta, a ni tokom zimske sezone nisu zanemarivane. Bermude su u kolekcijama Tod’s, Alekander Vang, Acne Studios, Bottega Veneta, Chanel i mnogih drugih brendova, dok ih je Sara Džesika Parker nosila još 1980-ih.

Sara Džesika Parker

Jakna sa resama

Nakon opšte pomame za čizmama u kaubojskom stilu, na red su došle jakne sa resama, koje su posebno popularne ove zime. Sara Džesika Parker je i u ovome pionirka – glumica je svoju nosila sredinom 1980-ih.

Sara Džesika Parker

Oversajzd crni sako

Crni oversajzd sako obavezan komad odeće poput male crne haljine. Na primer, Sara Džesika Parker nosila je ovakav sako sa belom majicom i farmerkama, upotpunivši kombinaciju smešnom kravatom i fensi naočarima.

Sara Džesika Parker

Crne helanke

Udobne helanke nisu samo za vežbanje i trening. Mogu se kombinovati sa blejzerima, kaputima i kožnim jaknama, ali ljubitelji sportskog stila mogu  da ponove i ovu kombinaciju.

Sara Džesika Parker

Donje rublje na izvolite

Sarah Jessica Parker 1987. napravila je malu modnu revoluciju razmećući se grudnjakom.
Podsećamo da je donje rublje preko odeće ili uopšte umesto nje veoma važan trend u modnoj industriji već nekoliko sezona.

Sara Džesika Parker

Džemper umesto šala

Džemper umesto šala jedan je od najtoplijih i najudobnijih trendova devedesetih.

U to vreme glumica je nosila oversajzd svetlo smeđi kaput upotpunivši  ga jednostavnim crnim džemperom umesto šala – glumica ga je jednostavno prebacila preko ramena.

Sara Džesika Parker

Zakopčajte na košulji samo par dugmadi

Kada se 1994. godine Sara Džesika Parker pojavila na premijeri mjuzikla „Prokleti Jenkiji“, nosila je široku snežno belu košulju klasičnog kroja, na kojoj je zakopčala samo dva ili tri dugmeta, a donji deo je ostao nezakopčan.
A 2019. godine ovaj trend se vratio na modne piste.

 Sara Džesika Parker

Crna kožna jakna

Već 1994. godine glumica je znala da je crna kožna jakna must-have.

Parker je tada nosila kožnu jaknu sa crnim kožnim čizmama na vezanje u kombinaciji sa crnom mini haljinom.

 Sara Džesika Parker

Animal print

1997. godine glumica je nosila asimetrični top sa zmijskim printom na Cartier-ovoj zabavi u Njujorku. Neobavezne uvojke i taman ruž, dobro je uklopila sa majicom za koju bi danas svaki ljubitelj vintidž komada prodao dušu.

Sara Džesika Parker

Haljina u pačvork stilu

Na zabavi 1999. godine, Sara je primećena u svilenoj haljini. Upravo je patćvork jedan od najzanimljivijih  trendova nadolazeće prolećno-letnje sezone, zato ga nemojte izostaviti.

Sara Džesika Parker

Izvor: Vogue.ru

10 modnih trendova za proleće/leto 2021. dočekajte sezonu spremno!

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

234 Shares
234 Shares
Share via
Copy link