Lifestyle

U Srbiji vas gledaju kao da ste manje žena ako nemate muža i decu

Srpska glumica i rediteljka Katarina Kaja Žutić kaže da se svojim radom bori za položaj žena  i jednakost polova u zemlji. Ona u razgovoru za Blic ističe da je zabrinjavajuće što je i dalje tabu tema da žena može da ima uspešnu karijeru i porodicu.

„To jeste danas činjenica – gledaju vas kao da ste manje žena ako nemate porodicu i familiju, decu i muža. Opet, s druge strane, sve to pripada ženi i da bude majka i da ima decu i da bude udata i da ima karijeru, i ne vidim zašto to ne bi moglo da se spoji. Nema nijednog razloga da ne bude tako, a to nažalost nije uobičajena stvar. Žena je ili domaćica i supruga, ili ima karijeru. Ta podela u krugu porodice ali i na društvenim nivoima je jako bitna i ja se borim i svojom predstavom i novom ulogom protiv toga, to je negde moja mislija”, rekla je glumica za Blic.

„Često se susrećem sa raznim predrasudama, ali uglavnom ne ulazim u rasprave. Vidim da nema svrhe i onda nije ni bitno. Ako će neko da kaže da sam manje žena jer nemam decu, tu nema argumenta koji bi to porekao ili potvrdio”, objasnila je Katarina Žutić.

Poruka za sve SUPER MAME: Prestanite da pljujete žene koje nemaju decu!

Redakcija

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • A droga..to je ok…i tako već decenijama…mamina i tatina deca nas uče životu, a kad prigusti, e onda seljak i sirotinja ginu…je… vas zapad…

64 Shares
Share via
Copy link