Magazin Srbija

Kaća ispraćena u vojsku tortom sa pištoljem, ponosno će braniti nebo Srbije (FOTO)

Kaća veselje vojska
Foto: Top Press

U današnje vreme u Srbiji, čak i kada se muško dete odluči na na dobrovoljno služenje vojnog roka, taj čin predstavlja svojevrsno iznenađenje, ali kada to učini jedna devojka – svakako je porodici puno srce.

Upravo ispraćaj jedne hrabre lepotice, koja je odlučila da štiklu i večernju toaletu zameni vojnom uniformom, predstavlja događaj koji će se dugo prepričavati u Topoli i Kloki, naravno uz poštovanje svih srpskih običaja.

Torta Kaća
Foto: Top Press

Tatina ćera ponos familije

„Ti si ćerko tatin sin, sa tobom se ponosim“, kaže Katarinin tata pevušeći pa dodaje:

– Puno mi je srce, iako nisam baš podržavao ovu njenu odluku. Sada sam ponosan i preponosan, ona je moja lepotica, tatina ćera, a sa ovom odlukom ispunila je moje srce. Imam i sina, ako Bog da i njega ćemo ovako pratiti u vojsku.

Šta da vam kažem, bilo je prelepo, okupili se prijatelji, rodbina, društvo moje ćerke, posle petnaest godina u našem selu napravljeno je ovakvo veselje, a muzičari, moram vam priznati po malo su i zaboravili te pesme za ispraćaj u vojsku, posle toliko godina i razumljivo je – kaže za Top Press, Željko Stojadinović, ponosni otac.

Kaća i Željko
Foto: Top Press

Vojničke pesme za vojnika u štiklama

I kako reče Katarinin otac, posle toliko godina neko se odvažio da pripremi veselje za ispraćaj u vojsku, a to je jedna krhka i lepa mlada devojka.

Torta pištolj
Foto: Top Press

Katarina je završila saobraćajnu školu i kako nam je rekla niko nije bio za ovu njenu odluku ali posle dugih razgovora podrška nije izostala.

– Brat je mlađi od mene tri godine, on verovatno neće imati ovoliko hrabrosti kao ja i služiće vojsku kao i većina mladića poslednjih godina. Na mom ispraćaju u vojsku bilo je 230 gostiju, sve je bilo super, svi su začuđeni a kad su se pevale vojničke pesme a ja u haljini, našminkana, štikle, ljudi nisu mogli da veruju- kroz smeh nam priča ova mlada devojka koja će za par dana stati rame uz rame sa mnogim momcima u vojničkom odelu.

Otac ratni vojni invalid, a Kaća će braniti naše nebo

Katarina će od 1. septembra biti na odsluženju vojnog roka u Somboru.

Njeni prijatelji iako još uvek ne mogu da veruju, ipak pokušavaju da pronađu razloge zašto je se njihova drugarica odlučila na tako veliki korak.

– Njen otac je ratni vojni invalid, 1999, godine je pretrpeo povrede na Kosovu u Nato avijaciji od bombi. Katarina je godinama pomagala Udruženje u kojem je njen otac, družila se sa ratnim vojnim invalidima, slušala njihove priče, probleme i to je možda imalo malo uticaja da se ona opredeli za vojsku. Bilo kako bilo, svi smo uz nju, pružićemo joj maksimalnu podršku i sa ponosom čekamo dan kada će položiti zakletvu – pričaju Kaćini prijatelji.

Ova devojka će biti deo avionsko raketne jedinice za protivvazduhoplovnu odbranu.

Izvor: Top Press

Srpska omladina ne želi u vojsku: Ne terajte nas, mi bismo se polupani vratili kućama

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

372 Shares
372 Shares
Share via
Copy link