Novi Sad Vesti

Kamion Karin komerca izlio višak betona u šumu na Šodrošu (VIDEO)

Sodros-4
Foto: Ekološki front/Dunavac Šodroš/Eko straža Novi Sad

Kamion Karin komerca sa mikserom za beton, preko puta Brodogradilišta na Šodrošu, izlio je u ponedeljak oko 17 časova višak betona u šumu autohtonih i zaštićenih belih i crnih topola, u delu gde se pre tačno tri meseca dogodila nezakonita seča nakon koje je i formiran Šodroš Survivor kamp, piše portal Moj Novi Sad.

Kako se navodi u sopštenju na stranici Dunavac Šodroš, kamperi su odmah pozvali komunalnu inspekciju koja je odbila da izađe na teren.

– Uprkos tome što je naša aktivistkinja Katarina Krompić Beba tražila povratnu informaciju i zapisnik, to se do sada nije dogodilo, niti su inspektori izašli na teren – napominju aktivisti.

Oni dodaju da je firma Karin komerc „javnosti već odavno dobro poznata po ilegalnoj seči šume, pregrađivanju i skraćivanju veterničkog i rukavca, izvlačenja peska iz Dunava i devastiranju nasipa“.

Aktivisti se pitaju da li se na ovaj način čuva novosadsko priobalje „ili je počela betonizacija i priprema za realizaciju projekta Novi Sad na vodi“.

Još jednom su pozvali nadležne institucije da rade svoj posao u skladu sa zakonom, a građanke i građane da brane javni inters.

Izvor: Moj Novi Sad

Mlada Novosađanka o borbi za Šodroš, svoje zdravlje i zagađenju vazduha

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

120 Shares
120 Shares
Share via
Copy link