Putovanja Vesti

Paprene kazne za divlje kampere u Grčkoj – nemojte ni da pokušavate!

šator
Printscreen

Vodite računa o divljim kampovima.

Kampovanje je, pogotovo za mlađe ljude, izazov i avantura, ali izgleda da je u Grčkoj ta vrsta odmora, po principu „zabodem šator gde mi se sviđa i kreće uživancija“, to jest, divlja varijanta kampovanja, strogo zabranjena.

O tome se raspravljalo na Fejsbuk stranici Grčka info. Jedna korisnica grupe upitala je da li je to izvodljivo.

„Poštovani članovi grupe, htela sam da vas pitam, da li je neko kampovao divlje/besplatno u Grčkoj u skorije vreme i gde? Da li neko ima bilo kakva iskustva? Koja mesta treba izbegavati, a koja su dobra za tu svrhu? Bilo kakva informacija bi nam bila od pomoći. Hvala puno“, napisala je korisnica.

Usledio je i odgovor koji bi mogao da pomogne svima koji imaju sličnu ideju.

„Poštovana Gospođo, oficijelno i zakonski u Grčkoj, nigde nije dozvoljeno kampovanje na divlje. Na graničnim prelazima na ulaz u Grčku, svugde imate table gde to je napisano. Strogo se kažnjava i nemaju milosti za to. Nemojte da rizikujete, zato što turistička policija i u civilu dolazi usred noći i ništa ne pitaju. Naši prijatelji su na plaži Portokali platili 860 evra kazne i oduzeli su im šator“, napisao je jedan korisnik.

Dakle, ukoliko neko planira kampovanje u Grčkoj, trebalo bi da se prijavi u kamp, kojih ima širom zemlje Helena, i neće imati nikakvih problema.

Izvor: bizportal.rs

3 mesta za kampovanje u Grčkoj zbog kojih ćete potpuno zaboraviti na hotele i apartmane

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link