Izbori 2020 Magazin

Pesnicom u glavu na Sergeja Trifunovića u centru Beograda

Lider Pokreta Slobodnih građana Sergej Trifunović napadnut je danas ispred Ruskog cara u Knez Mihailovoj tokom skupljanja potpisa za predstojeće izbore.

Kako nam je rečeno u PSG-u, Trifunoviću je prišao prolaznik i nakon kratke verbalne rasprave udario ga je pesnicom u glavi.

“Vikao je da je izdajnik. Da mu Vučić skuplja potpise. Nakon kraće vrebalne rasprave čovek ga je udario pesnicom u glavu”, rekao je za Nova.rs Pavle Grbović iz PSG.

On je dodao da se Sergej oseća dobro.

“Policija je došla, sklonila napadača sa strane, ne znam da li su ga priveli”, kaže Grbović.

On je na Tviteru povodom napada napisao: “Svaka vam čast ‘pravoverni’. Vaš ‘demokratski’ narativ o izdajnicima, službama, lakom kešu i ostalim blatom je počeo da daje rezultate… Budite ponosni na to kakvo društvo gradite”.

Pokret Slobodnih građana prikupljao je danas potpise ispred Ruskog cara za izlazak na predstojeće parlamentarne izbore.

Priveden napadač

Muškarac koji je danas napao Sergeja Trifunovića u Knez Mihajlovoj je privden, rekao je član Predsedništva Pokreta slobodnih građana Petar Miletić.

“Advokati Pokreta slobodnih građana će podneti prijavu”, rekao je Miletić.

“Кako se sumnja, Ž. A. (1953) udario je zatvorenom šakom, nakon kraće rasprave, predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, a potom je u drugom izolovanom incidentu, došlo do svađe između M. Đ. (1955) i Trifunovića, bez fizičkog kontakta. Policija je sprečila veće incidente i odmah privela dvojicu muškaraca i o svemu obavestila nadležno tužilaštvo, koje će odlučiti o daljem toku postupka”, naveli su iz MUP.

Trifunović posle napada: Bojkotaši mi crtaju metu na čelu

Lider Pokreta slobodnih građana rekao je da ga je u Knez Mihailovoj ulici napao „uvređeni bojkotaš koji misli da je on uzeo pare od predsednika Srbije Vučića“.

Trifunović je najavio podizanje krivične prijave protiv napadača, ali i protiv “njegovog ortaka” koji je, kako tvrdi imao šrafciger u rukama.

“Sekira me to što je Srbija duboko podeljeno društvo. Za napad krivim i one koji su kreirali bojkot i koji me na mrežama nazivaju izdajnikom i plaćenikom Aleksandra Vučića. To je isto što su radili Informer i Pink i cela ta ekipa kada su crtali metu na čelo Oliveru Ivanoviću, Slavku Ćuruviji pa i meni. Oni sada rade potpuno identičnu stvar”, rekao je Trifunović nakon napada.

On je istakao da napad neće neće ništa promeniti u njegovoj kampanji i da nastavljaju dalje sa prikupljanjem potpisa.

“Ovo je samo uvertita za sve ono što nas očekuje u Skupštini”.

Na pitanje kako će se boriti u Skupštini, Trifunović je rekao “fantastičnim sredstvima”, ali da sada neće da odaje kako će to da izgledati da ne bi to “iskoristili neprijatelji”

Ana Brnabić: Sergej Trifunović je pričao masne viceve o mom detetu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

70 Shares
Share via
Copy link