Lifestyle

Kako pronaći posao?

U novoj knjizi “Kako do posla u 21. veku?“ internet konsultant i bloger Dragan Varagić  i prof. dr  Valentin Kuleto daju savete koji vam mogu pomoći da nađete posao. Može li vam jedna knjiga doneti posao, može li vas jedan preparat za mršavljenje učiniti zgodnim?

varagic-knjiga-kako-do-posl
privatna fotografija Dragan Varagić

Kupovinom knjige ne dobijate posao, ali primenom saveta koji se nalaze u njoj stvarate mogućnost da radite ono što želite. Ova knjiga će vas podstaći da promenite način razmišljanja.

Nisam radila u socijalizmu, ali mi je asocijacija na to vreme mnoštvo fabrika i ljudi koji idu da odrade posao od 8 sati. Moji roditelji su bili među tim ljudima i navikli su na drugačiji način razmišljanja, na ušuškanost i stabilnost. Šta se desilo kada je stabilnost postala imaginarna? Nastao je problem. Kada tim istim ljudima, radnicima socijalizma, kažem da radim preko interneta oni kažu „dobro, to je trenutno, nađi neki stalan posao“. Ne postoji stalan posao, postoji posao na određeno i neodređeno vreme. Šta je stalno? „Stalna je promena“ govorio je jedan moj profesor.

varagic-promocija-knjige
Foto: Bojan Parabucki

Pogledajte koji su to top 5 gastro blogova

Nekad mi se čini da su se objekti pre nekih 40 godina gradili tako da budu što veći i masivniji kako bi slali poruku stabilnosti. To što nema više “zgrada socijalizma”, ne znači da nema posla. To što neko ne odlazi fizički na radno mesto, ne znači da ne radi.

Kada me pitaju kome bih preporučila knjigu, obično kažem svima koji su spremni da nešto menjaju. Promena je valjda oduvek bilo, samo mnogi toga nisu bili svesni. Danas oni ne mogu da se snađu i nađu posao, jer su promene sada postale učestalije. E baš tim ljudima je namenjena ova knjiga “Kako do posla u 21. veku”. Čini mi se da onih koji ne mogu da se snađu u vremenu stalnih promena ima i među studentima, ali i među onima koji su davno završili fakultet ili  na njega nikada nisu ni išli.

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link