Lifestyle Magazin

Zašto strankinje hrle u Srbiju da povećavaju grudi?

Srbiju sve češće nazivaju svetskom destinacijom medicinskog turizma. To se ne dešava jer imamo bolje stručnjake ili savremeniju opremu, već zato što za mnogo manje para, možete da „nabacite“ sasvim prikladne silikonske grudi, usne ili zadnjicu.

Implanti, silikoni, veštačke grudi… Sve su ovo različiti nazivi za istu silikonsku “igračku”, koja postoji u različitim oblicima i veličinama. Sastoje se od membrane i gela unutar nje, a to sprečava curenje silikona.

Zanimljiva je činjenica i da iako nemaština u Srbiji raste, potražnja za plastičnim operacijama ne jenjava, čak šta više popularnije su nego ikada. Iako se trend na Zapadu polako menja, pa se prirodno vraća u modu, izgled koji „fura!“ Kajli Džener je još u modi.

Pacijentkinje su uglavnom devojke ili žene u srednjim godinama koje nezadovoljstvo fizičkim izgledom žele da poprave uz pomoć plastičnih operacija.

grudi silikoni dekolte

Dr Vesna Rakić, specijalista plastične rekonstruktivne i estetske hirurgije kaže da se cene implanta kod nas kreću od 500 do 800 evra, ali da ne zavise od veličine već od tipa implanta.

Ona je takođe naglasila kako ima dosta pacijenata koji dolaze iz inostranstva, ali kako kaže, to se ne dešava samo zbog nižih cena u Srbiji.

– Dolaze nam pacijenti iz inostranstva zato što imaju poverenja u naše plastične hirurge, to su mi više puta naglašavali.

Vesna tvrdi kako ne postoji crno tržište silikona kod nas već da ih uvoze legalne firme.

Ukoliko niste znali, postoji nekoliko načina da se stavi implant unutar tela: kroz pazuh, areolu bradavica ili ispod grudi. Takođe, može i između žlezde i mišića ili ispod mišića, a ni u jednom slučaju se ne oštećuje mlečna žlezda, pa se smatra da žene mogu da doje ako imaju silikone. Najčešći pristup je ispod grudi, da bi bio sakriven u kožnom naboru i nevidljiv.

Bitno je napomenuti da silikone ne ugrađuju samo žene koje žele veće grudi, već i one koje su pretrpele mastektomiju zbog raka dojke.

Opravak od ugradnje silikona zahteva samodisciplinu i on predstavlja posebnu priču. Praktično već nakon pet sati od operacije, vi se možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, ali  sledećih mesec dana ne smete da podižete teške predmete.

Žene mogu doživeti 10 različitih orgazama

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
57 Shares
Share via
Copy link