Lifestyle

Žene mogu doživeti 10 različitih orgazama

Ženu nije lako zadovoljiti. Onda, kada to učinite osećate se kao da ste joj skinuli zvezdu sa neba. Zar ne? Ipak, nemojte previše da budete ponosni na sebe. To je samo jedan od čak 10 različitih orgazma!

Svi znamo za klitoralni i vaginalni orgazam, ali da li ste čuli da žena može doživeti psihološki, spojeni ili U tačka orgazam?

Seksolozi tvrde da je svaki orgazam različit, baš kao što je i svaka žena drugačija, ali generalno, postoji bar deset koje svaka žena, sa pravim partnerom i iskustvom, može da doživi.

Zato, muškarci, vreme je da se potrudite da oseti “nešto drugačije”.

horoskop-seks-vodolija
© Pixabay.com
  1. Klitorisni orgazam

Ne samo da je ovaj oblik seksualnog vrhunca najčešći, već se smatra i najintenzivnijim. To i ne čudi toliko ako se zna da se u klitorisu nalazi 8.000 nervnih završetaka – duplo više nego u penisu. Istovremeno, to znači da je to najlakši način da većina žena oseti najjače seksualno uzbuđenje i orgazam.

  1. G tačka orgazam

Locirana na, otprilike, 5 cm, u unutrašnjosti prednjeg zida vagine, i veličine oraha, G tačka igra ulogu internog klitorisa. Stimulacija ovog dela uzrokuje snažan, duboki oragzam koji, u određenim slučajevima, može da izazive produkciju manje količine ejakulativne tečnosti.

  1. Vaginalni orgazam

Za razliku od klitorisnog orgazma, vaginalni generiše nervni sistem karlice. Prilikom ovog orgazma vaginalni otvor se opušta, a materica potiskuje vaginu, što stvara još dublji osećaj ne samo u gentilanoj oblasti već u celom telu.

  1. U tačka orgazam

Ova oblast nalazi se na mestu gde se izlučuje urin iz tela – neposredno ispod klitorisa i iznad vaginalnog otvora. Okružena sa tri strane – klitorisom, klitorisnim žlezdama i vaginalnim otvorom – U tačka je ulaznica za pravi orgazmični raj.

  1. Analni orgazam

Po broju nervnih završetaka, odnosno prema stepenu osetljivosti, anus se nalazi na drugom mestu u telu. Osim toga, direktno je povezan sa glavnim mišićem karličnog poda i, kada se kontrahuje tokom orgazma, to može da se oseti u vagini i uretri.

horoskop-seks-skorpija
© Pixabay.com
  1. Produženi orgazam

U pitanju je dubok, intenzivan klitorisni orgazam koji može da traje neograničeno vreme. Poenta produženog, snažnog orgazma jeste u tome da se približite seksualnom vrhuncu, ali da se povučete baš nadomak vrhunca. U ovoj seksualnoj igri akcenat je na stimulaciji, odlaganju završnice i izmeni ritma i pokreta u poslednjoj sekundi.

  1. Psihološki orgazam

Pojedine žene mogu da dožive orgazam bez ikakvog fizičkog kontakta. Psihološki orgazam (ili orgazam “fantazija”) prvi put je dokumentovan 1992. godine, kada je dokazano da se psihološka reakcija na orgazam indukovan fantazijom ne razlikuje od one koja nastaje kao rezultat fizičke stimulacije.

  1. Istovremeni orgazam

Nastaje kao rezultat istovremene stimulacije dva dela tela, zbog čega, ovaj orgazam, spada u kategoriju intenzivnih. Na primer, vagina i klitoris nalaze se pod kontrolom različitih nervnih sistema – pudendalni kontroliše klitoris, a karlični vaginu – zbog čega orgazam koji započinje u klitorisu postaje mnogo jači ako se kombinuje sa vaginalnom stimulacijom, i vice versa.

  1. Grudi (bradavica) orgazam

Verovali ili ne, moguće je doživeti orgazam samo stimulacijom bradavica! Mnoge žene kažu da postoji direktna veza između bradavica i klitorisa.

  1. Zona orgazam

Radi se o individualnom orgazmu. Neke osobe mogu da dožive orgazam ako im neko češlja kosu, liže ili ljubi vrat, sisa prste ili dodiruje butine!

 A, sad – bacite se na posao. 

POVEZANO: I muškarci imaju G-tačku!

 

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

393 Shares
393 Shares
Share via
Copy link